Alzheimer

Hoe voorkomen of afremmen?
Jan Dries

 24,95

Zeven internationale onderzoekers zochten onafhankelijk van elkaar naar de oorzaken van Alzheimer. Zo legden ze verbanden tussen de sterke toename van dementie en milieuvervuiling, vonden ze links tussen het aftakelingsproces van de hersenen en voeding, beweging en doorbloeding. Maar ook fijnstof, chemicaliën, sproeimiddelen uit de landbouw, geïndustrialiseerd voedsel en het massaal gebruik van toegevoegde suikers en zoetstoffen in voedingsproducten en frisdranken werden als boosdoener aangewezen.
Chronische stress, mentale en cognitieve overbelasting, een negatieve instelling, angst, eenzaamheid, depressie en andere psychische stoornissen vullen het lijstje met oorzaken aan.
Het boek is hoopvol, maar schept geen valse hoop. Preventie is een haalbaar doel door risicofactoren zoveel mogelijk uit te schakelen. Ook in de eerste fase van de ziekte kan nog veel gedaan worden om de symptomen af te remmen zodat de patiënt nog zolang mogelijk zo goed mogelijk blijft functioneren.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
Uitgiftedatum:
24-09-2021
Gewicht:
537 gram
Afmeting:
231x151x28 mm
ISBN:
9789056157418

Gerelateerde boeken

  • Van Brooklyn naar boerenland

    Wonen in het hart van Italië
    Marc van der Aart
     22,90

    Van Brooklyn naar boerenland

    Tiriamo avanti! We slepen ons voort!

    In een mozaïek van licht tegendraadse verhalen vertelt Marc van Aart over het mooie, het lelijke en het soms wonderlijke leven in Italië na zijn verhuizing van Brooklyn-New York naar Monte Castello di Vibio, een dorpje in Umbrië. Het contrast kan haast niet groter zijn: van de chaos van de grote stad naar het lome leven tussen de olijfbomen op het platteland. Om zo snel mogelijk in te burgeren leert Van der Aart de taal, doorloopt hij de eindeloze bureaucratische procedures, sluit vriendschappen met zijn buren en wordt lid van de lokale duivenvereniging. Hij schrijft over zijn ervaringen, observaties en overpeinzingen, van de jaarlijkse olijvenpluk en het gebruik van de percolator tot de afunctionele schoonheid van Italiaanse auto’s en de illegale prostitutie langs de weg. Of zoals de Umbriërs het zelf zo treffend zeggen: ‘Tiriamo avanti! We slepen ons voort!’

    Marc van der Aart (1964) richtte bedrijven op in Haarlem en New York, introduceerde de fietsen van Van Moof in de Verenigde Staten en presenteerde tal van culturele programma’s en podcasts. Sinds vijf jaar woont hij met zijn vrouw, twee katten, een hond en een paar kippen aan de rivier de Tiber. Samen runnen ze een Bed and Breakfast.

     22,90
  • Stijlvol leven en wonen

    Op het gevoel
    Patrick Retour
     39,95

    Stijlvol leven en wonen

    Bladeren door dit luxueuze koffietafelboek doet je helemaal wegdromen. Het is een echte inspiratiegids om een make-over van een huiskamer, keuken of het hele huis voor te bereiden. In deze uitgave passeren heel wat vaklieden, architecten en totaalinrichters de revue. Ze staan klaar om je met raad en daad bij te staan, zoals Dauby (deur- en sierbeslag), V-ZUG (kookapparaten),
    Den Stal (binnen- en buitenschrijnwerk), Pitt-Solutions (partner voor gevelbekleding, garagepoorten, bijgebouwen en projecten op maat), MR-Projects (allroundbedrijf voor bouwen en renoveren), en ontwerpbureau Wolterinck (voor totaalprojecten, binnen en buiten). Ook de kunst met decoratieve impact van ArtByNans is een fijne ontdekking. Patrick Retour zocht de interieurprojecten zorgvuldig uit, de mooie foto’s zijn van Mich Verbelen.

    Patrick Retour, auteur, woonblogger en tv-reporter, neemt je in Stijlvol wonen. Op je gevoel mee op huizenjacht door België, Nederland en Frankrijk. Achter de gevels ontmoet hij de bewoners die hun intuïtie volgen om een echte thuis te creëren. Waar ze stijlvol wonen op pure en authentieke eigen wijze.

     39,95
  • Alzheimer

    Hoe voorkomen of afremmen?
    Jan Dries
     24,95

    Alzheimer

    Zeven internationale onderzoekers zochten onafhankelijk van elkaar naar de oorzaken van Alzheimer. Zo legden ze verbanden tussen de sterke toename van dementie en milieuvervuiling, vonden ze links tussen het aftakelingsproces van de hersenen en voeding, beweging en doorbloeding. Maar ook fijnstof, chemicaliën, sproeimiddelen uit de landbouw, geïndustrialiseerd voedsel en het massaal gebruik van toegevoegde suikers en zoetstoffen in voedingsproducten en frisdranken werden als boosdoener aangewezen.
    Chronische stress, mentale en cognitieve overbelasting, een negatieve instelling, angst, eenzaamheid, depressie en andere psychische stoornissen vullen het lijstje met oorzaken aan.
    Het boek is hoopvol, maar schept geen valse hoop. Preventie is een haalbaar doel door risicofactoren zoveel mogelijk uit te schakelen. Ook in de eerste fase van de ziekte kan nog veel gedaan worden om de symptomen af te remmen zodat de patiënt nog zolang mogelijk zo goed mogelijk blijft functioneren.

     24,95
  • De verstandige kock

    Alexandra van Dongen, Manon Henzen, Marleen Willebrands
     29,95

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     29,95