Art and Cooking

Karin Gailard, Petra Hesmerg

 49,95

What happens when you ask leading chefs, culinary writers, bakers and other inspired foodies to conjure up a recipe for museum tableware and actually serve it on these precious, often centuries-old objects?

The Princessehof National Museum of Ceramics in the Netherlands asked almost 50 cooks from East and West to take their inspiration from the origin, shapes and decorations of an equal number of objects from the museum’s bountiful collection. The result is a unique cookery book with recipes from all over the world, ranging from soups and salads, to meat, fish and vegan dishes, and from starters to cakes, biscuits and desserts.

Marvel at the splendid photographs and the fascinating stories about the objects and be inspired by the delicious food presented on beautiful ceramics from the past and present.

With recipes by:

Fábio Alvez, Jean Beddington, Meltem Beker en Deniz Ahmet Köse, Dennis van den Beld, Arjan Bisschop, Amir Masoud Boroun, Sven Chartier, Tso Min Cheng, Jeroen en Lars van Dongen, Bas van Dorland, Peppe Guida, Xiao Han Ji, Gwan Liat Ho, Cees Holtkamp, Nao Ishizaka, Giel Kaagman, Ryoji Kojima, Ola Lanko, Vanja van der Leeden, Mari Maris, Fadi Fatimeh Masri, Maroeska Metz, Mutsuo Okabayashi, Alan Oostrom, Yotam Ottolenghi, Sunghye Park, Jamie Penaloza, Jaymz Pool, Titti Qvarnström, Adriaan van Raab van Canstein, Tim Raue, Claudia Roden, Begoña Rodrigo, Dick Soek, Rosarin Sriprathum, Wim Teeuw, Danny en Mike Tsang, Erkan Türkman, Suvannee Vangsiripaisal, Edwin Vinke, Nickey Vlierhuis en Pieter van de Pavoordt, Regula Ysewijn

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Engels
Uitgeverij:
Noordboek | HLBooks
Aantal pagina's:
416
Druk:
1
ISBN:
9789056159887
Gewicht:
1547 gram
Afmeting:
303x228x29 mm
Uitgiftedatum:
27-09-2022

Gerelateerde boeken

  • Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • Ontdek Piemonte

    Proeven van cultuur en gastronomie
    Gido van Imschoot
     29,90

    Ontdek Piemonte

    Piemonte betekent ‘voet van de bergen’. Deze streek grenst aan de Alpen, Frankrijk en Zwitserland. De unieke ligging kleurt het uitzicht tot op vandaag: elke vallei en heuvel lijkt wel bezaaid met fraaie kastelen, torens, buitenhuizen en monumenten.

    Maar er is meer. Piemonte betekent ook gastronomie. Hier vind je de lekkerste noten, de kleurrijkste paprika’s, tientallen soorten gedroogde en gekookte salami’s, berghammen, sappig fruit, heerlijke wijn, de grootste keuze aan kazen van heel Italië en verschillende soorten rijst. Onvergetelijk zijn de truffelmarkten in Alba, Asti en Canelli.

    Met Ontdek Piemonte heeft culinair journalist en Master Sommelier Gido van Imschoot de ideale inspiratiegids geschreven. Boordevol praktische reisinformatie, de belangrijkste bezienswaardigheden en adresjes om te eten, te slapen en uiteraard om wijn te proeven.

     29,90
  • Vegan voor altijd

    De beste traditionele recepten uit de wereldkeuken
    Katharina Seiser
     29,95
  • Oranjekoek

    Tryntsje Nauta
     39,90

    Oranjekoek

    Zoveel Friese bakkers, zoveel oranjekoeken. Een Fries feest is niet compleet zonder oranjekoek. Het zoete banket kent een lange historie en is uitgegroeid tot een feestelijk symbool. Maar zoals ‘dé Fries’ niet bestaat, heeft ook dé oranjekoek vele verschijningsvormen. In een tot fotostudio
    omgebouwd busje is beeldend kunstenaar Tryntsje Nauta op bezoek geweest bij alle drieënnegentig Friese bakkers om hun oranjekoek te documenteren.

    Safolle bakkers, safolle oranjekoeken. In Frysk feest is net kompleet sûnder oranjekoeke. It swiete banket hat in lange histoarje en is útgroeid ta in feestlik symboal. Mar sa as ‘dè Fries’ net bestiet, hat ek dè oranjekoeke in soad ferskiningsfoarmen. Yn in ta fotostudio omboud buske gie keunstner Tryntsje Nauta op besite by alle trijeennjoggentich bakkers om harren oranjekoeke te fotografearjen.

    There are as many oranjekoeken as there are bakeries. A Frisian party is not complete without oranjekoek. This sweet pastry has a long history and has gradually developed into a festive Frisian icon. But just as there is no stereotypical Frisian, likewise oranjekoek comes in many forms. In a minibus converted into a photographic studio photographer Tryntsje Nauta visited all the ninety-three bakeries to photograph their oranjekoek.

     39,90