Atlas van de onzichtbare feiten

 29,90

Let op! In herdruk, verwacht rond 18-09-2024

Dit schitterende boek laat zien hoe prachtig, verrassend en informatief een atlas kan zijn. Geograaf James Cheshire en ontwerper Oliver Uberti baseren hun adembenemende kaarten op tal van datasets. Aan de hand daarvan brengen ze onder meer de geluks- en angstniveaus over de hele wereld in kaart en traceren ze onderzeese kabels, oude rivierlopen, scheepslijnen en vluchtelingenstromen. Ook zien we waar het zeewater het hardst stijgt, hoe de golfstromen veranderen en waar je de meeste turbulentie kunt verwachten.

Een adembenemend mooi boek dat uitnodigt tot verwondering

James Cheshire en Oliver Uberti wonnen tal van prijzen voor hun cartografie. Hun kaarten zijn tentoongesteld
in meerdere musea en zijn ook te vinden in National Geographic, Wired, de Financial Times en The Guardian.

‘Fantastisch’ – Dave Eggers

‘Intrigerend’ – Nature

‘Ze laten zien wat een atlas kan zijn’ – The New York Times

Afmeting:
248x190x24 mm
Gewicht:
939 gram
ISBN:
9789056159757
Verschijningsvorm:
Hardcover
Druk:
1
Aantal pagina's:
216
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
28-11-2022
Datum verwacht:
18-09-2024
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Past het dier nog op ons bord? 

    Past het dier nog op ons bord? Deze vraag houdt de Wageningse wetenschapper Imke de Boer al lange tijd bezig. De huidige veehouderij draagt bij aan de klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit. Moeten we daarom allemaal veganist worden? Misschien niet. Het is mogelijk dieren alleen nog te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras. Dan past een beetje dierlijk voedsel wel in een duurzaam dieet. Maar is zo’n dieet nog wel gezond voor ons? En willen we überhaupt nog wel dieren houden en doden voor de productie van ons voedsel?
    Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs al deze vragen, en biedt de wetenschappelijke basis die nodig is voor het formuleren van antwoorden.

    Imke J.M. de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen University & Research en heeft het bedrijf De Boer en Voedsel. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Voor haar visie daarop ontving ze, samen met haar team, de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize.

     19,90
  • Strijd om de ruimte

    Het debat over de inrichting van stad en land
    Jozef Keulartz
     22,50
  • Groen in alles wat we doen

    Duurzaam ondernemen vanuit een ecologisch-liberale filosofie
    Alfred van Kempen
     19,90

    Groen in alles wat we doen

    Als de monumentale beuken in het Wasven, een groen domein in Eindhoven, geveld dreigen te worden, ontstaat er een actiegroep. Deze groeit met vallen en opstaan uit tot een onderneming; een symbiose van vakgerichte dagbesteding, biologische landbouw, natuurbeheer en duurzame horeca. In de gekozen aanpak, de ecologisch-liberale filosofie van John Dewey, staat gemeenschapszin centraal door als individu te participeren in de gemeenschap. Het Wasven als inspirerend voorbeeld voor duurzaam handelen in de praktijk.

     19,90
  • Een politiek gevangene in Nederland

    Het verhaal van Hüseyin Baybasin
    Rein Gerritsen
     27,50

    Een politiek gevangene in Nederland

    Heeft Nederland een politieke gevangene? Het schokkende antwoord is: ja. De Koerdische politieke leider Hüseyin Baybasin zit al ruim 25 jaar vast in Nederland. Na de oprichting, in Den Haag, van het Koerdisch Parlement in Ballingschap werd hij in de raderen van de wereldpolitiek vermalen. Wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen laat zien hoe een Turks-Nederlandse politie-eenheid bewijs vervalste, waarna criminologen, vertalers, rechters, raadsheren en politici in het web van leugens verstrikt raakten. Het voorwoord bij deze biografie is geschreven door een aantal gevangenisdirecteuren. Zij verzetten zich openlijk – heel ongebruikelijk voor ambtenaren – tegen Baybasins onterechte opsluiting.

    Rein Gerritsen (1959) studeerde wijsbegeerte, natuurkunde en theoretische psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij is al jaren actief als wetenschapsfilosoof, vertaler en schrijver. Hij publiceerde eerder onder meer het boek James en vertaalde William James’ boek Pragmatism.

     27,50