De konijnen van Fibonacci

En 49 andere baanbrekende ontdekkingen uit de wiskunde

 19,90

Let op! Verwacht rond 20-03-2024

Hoe kan een vlinder het weer veranderen? Bestaat er een computer die elke vergelijking kan oplossen? Waarom zitten er zestig seconden in een minuut? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit boek, dat baanbrekende ontdekkingen uit de wiskunde bevat. Ook maken we kennis met de belangrijkste wiskundigen vanaf de Griekse oudheid tot heden. We lezen over hun belangrijkste doorbraken rond intrigerende onderwerpen als wiskundige oneindigheid, priemgetallen en de ‘laatste stelling’ van Fermat. In elk hoofdstuk van dit toegankelijke boek zien we hoe wiskunde werkt.

Adam Hart-Davis is wetenschapsjournalist en documentairemaker. Hij heeft verschillende televisie- en radioprijzen gewonnen. Hij is auteur van meer dan dertig boeken en ontving maar liefst veertien eredoctoraten.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
Datum verwacht:
20-03-2024
ISBN:
9789056159849
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

 • De jonge filosoof

  Arjen Dijkstra
   7,90

  De jonge filosoof

  Stel jij weleens moeilijke vragen? En probeer je altijd te ontdekken hoe dingen in elkaar zitten? Dan ben je misschien wel een filosoof. Lang geleden leefde in Friesland een jongen die ook zulke vragen stelde. Zijn naam was David Gorlaeus. En weet je wat? Hij was een echte filosoof! Lees maar snel hoe dat precies zat.

   7,90
 • Het bewustzijn van de bij

  Verrassend onderzoek naar de intelligentie van bijen
  Lars Chittka
   32,90
 • Grutto!

  De reis van onze nationale vogel
  Rob Buiter, Ruben Smit
   15,00
 • Waar zijn ze dan?

  De jacht op buitenaards leven
  Pieter van Dooren
   22,90

  Waar zijn ze dan?

  Hoeveel planeten zijn vergelijkbaar met de onze? Hoe herken je die planeten? Welk soort leven is er dan? Wij zoeken naar buitenaards leven, maar zoekt dat ons ook? Hoe bang moeten we zijn, en moeten we wel bang zijn? Hoe groot zal de schok zijn als we tekenen van leven ontdekken? Pieter Van Dooren geeft antwoord op al deze vragen, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En de ultieme vraag ‘Waar zijn ze dan?, kan hij die ook beantwoorden? Voorlopig lijkt ons speurwerk in de ruimte niet ten einde.

  Pieter Van Dooren was jarenlang journalist wetenschappen van De Standaard.

   22,90