De konijnen van Fibonacci

En 49 andere baanbrekende ontdekkingen uit de wiskunde

 19,90

Let op! Verwacht rond 11-09-2023

Hoe kan een vlinder het weer veranderen? Bestaat er een computer die elke vergelijking kan oplossen? Waarom zitten er zestig seconden in een minuut? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit boek, dat baanbrekende ontdekkingen uit de wiskunde bevat. Ook maken we kennis met de belangrijkste wiskundigen vanaf de Griekse oudheid tot heden. We lezen over hun belangrijkste doorbraken rond intrigerende onderwerpen als wiskundige oneindigheid, priemgetallen en de ‘laatste stelling’ van Fermat. In elk hoofdstuk van dit toegankelijke boek zien we hoe wiskunde werkt.

Adam Hart-Davis is wetenschapsjournalist en documentairemaker. Hij heeft verschillende televisie- en radioprijzen gewonnen. Hij is auteur van meer dan dertig boeken en ontving maar liefst veertien eredoctoraten.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
Datum verwacht:
11-09-2023
ISBN:
9789056159849
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Ons verbazingwekkende immuunsysteem

    Hoe het ons beschermt en hoe je het kunt versterken
    Marianne Koch
    2021-09-16
     24,90

    Ons verbazingwekkende immuunsysteem

    Bacteriën, virussen, schimmels; dagelijks komen we met miljoenen micro-organismen in contact. Miljarden ervan zitten in ons lichaam. De meeste zijn nuttig en kunnen helemaal geen kwaad. Maar enkele, zoals Sars en Covid,
    zijn zeer schadelijk. Wat doet ons lichaam om ze af te weren? En hoe corrigeert ons immuunsysteem de fouten die het daarbij maakt. En waarom raakt ons immuunsysteem soms uit evenwicht? De Duitse arts een bekroonde wetenschapsjournalist Marianne Koch praat ons bij over de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daarbij staat ze stil bij de rol van voedsel, vitamines, darmleven, slaap en beweging. Ze legt uit hoe onze afweer werkt en wat we kunnen doen om het immuunsysteem te trainen en gezond te houden. Het wonder van de afweer. Alles wat we over ons immuunsysteem moeten weten.

     24,90
  • 12.000 jaar Bos t’Ename

    Een hoopvol perspectief voor bos in de Lage Landen
    Guido Tack, Martin Hermy, Paul van den Bremt, Pieter Blondé
    2021-10-21
     99,95

    12.000 jaar Bos t’Ename

    Een hoopvol perspectief voor bos in de Lage Landen 12.000 jaar Bos t’Ename Bos t’Ename kan op vele vlakken model staan voor alle andere bossen in de Lage Landen, maar onderscheidt zich sterk door de veelheid van kennis die erover is vergaard. Duizenden jaren geschiedenis liggen hier op de bodem en werden bovengespit. Bijna veertig jaar intensief onderzoek bracht het erfgoed inclusief de biodiversiteit uit het verleden in kaart, maar daarnaast spitste het onderzoek zich ook toe op de inventarisatie van de actuele biodiversiteit. Vele tientallen specialisten uit binnen- en buitenland en vrijwilligers hebben zich daarbij ingezet om de 15 à 19.000 soorten in kaart te brengen. De mens was verantwoordelijk voor het verdwijnen van een aantal soorten, maar tegelijk toont onderzoek aan dat menselijke beïnvloeding een rijke biodiversiteit niet uitsluit. Een rijke natuur en dito cultuur kunnen perfect hand in hand gaan. Als dat geen hoopvolle boodschap is.

    Guido Tack (1958) werkt bij het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid op het snijvlak met natuur en bos, landbouw en ruimtelijke ordening en is conservator van het Bos t’Ename. Pieter Blondé (1980) is procesbegeleider bij Natuurpunt en is conservator van het Bos t’Ename. Paul Van den Bremt (1952) werkte als erfgoedconsulent en erfgoedonderzoeker bij het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid. Martin Hermy (1956) is emeritus professor van de KU Leuven, waar hij 25 jaar onder andere de vakken groenbeheer, natuurbeheer en ecologie aan de bio-ingenieurs gaf. Nele Vanmaele (1978) werkt als erfgoedonderzoeker bij het agentschap Onroerend Erfgoed.

     99,95
  • Dierzaamheid

    Duurzaam samenleven met dieren
    Karen Soeters, Maarten Reesink, Pim Martens
    2022-05-17
     24,90

    Dierzaamheid

    Dit boek beschrijft het leven van huisdieren, gehouden dieren en wilde dieren in Nederland. Er blijkt veel te verbeteren. Maar het is mogelijk: duurzaam samenleven met dieren, zonder uitbuiting en milieuvernietiging. De auteurs introduceren het begrip ‘dierzaamheid’. We worden ‘dierzaam’ door zorgzamer om te gaan met onze huisdieren, dierentuinen te hervormen, de oude strijd tegen het zogenaamde ‘ongedierte’ te stoppen en door op een milieuvriendelijke wijze gezonder vee te houden. Het verbeteren van de (rechts)positie van het dier blijkt niet alleen van belang voor de kwetsbare dieren, maar ook voor het milieu en dus voor onze eigen gezondheid.

    Met tips voor een dierinclusieve samenleving.

    Auteurs: Pim Martens, Maarten Reesink & Karen Soeters

    —-

    ‘Dierzaamheid gaat veel verder dan duurzaamheid, in de zin dat het dierlijke belang en respect voor alle dieren (dus niet alleen mensen) en hun natuurlijke omgeving hier vooropstaat. We lanceren deze term dierzaamheid ook als een oproep. Wij willen dat de definitie van duurzaamheid zo wordt aangepast dat deze voortaan dierzaamheid omvat. Iets kan pas echt duurzaam zijn als het ook dierzaam is.’

    —-

    Pim Martens is gepromoveerd in de toegepaste wiskunde én biologische wetenschappen. Hij is hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Maastricht en oprichter van AnimalWise.

    Maarten Reesink doceert DierMens Studies (Human-Animal Studies) bij de afdeling Mediastudies en het Instituut voor Disciplinaire Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde daarover het standaardwerk Dier en Mens: de band tussen ons en andere dieren, en is medeoprichter van het Centrum voor DierMens Studies Nederland.

    Karen Soeters is oprichter van House of Animals. Met deze organisatie zet ze zich in om een einde te maken aan dierenleed, onder meer door eigen onderzoek naar misstanden rond dieren. Van 2007 tot en met 2021 was ze directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren.

    Met bijdragen van:
    Leonie Cornips, Marco van Duijn, Frank van Eerdenburg, Lenny van Erp, Monique Janssens, Marjo van Koppen,
    Diederik van Liere, Pim Martens, André Menache, Nynke Osinga, Maarten Reesink, Esteban Rivas, Servé Smeets,
    Karen Soeters, Bert Theunissen en Frank Zanderink

     24,90
  • Praktijkgids fossielen

    Anne Schulp
    2021-09-02
     24,90

    Praktijkgids fossielen

    De geheel hernieuwde Praktijkgids fossielen is een echte aanrader voor iedere liefhebber en fossielenverzamelaar die op serieus niveau in zijn vrije tijd of professioneel te maken krijgt met fossielen. Op toegankelijke en vakkundige wijze beschrijft Anne Schulp, een van de meest ervaren paleontologen van Nederland, hoe en waar je fossielen kunt zoeken, preparen en bewaren. Hij geeft een actueel overzicht van de nieuwste methodes en technieken die van pas komen bij het opzetten én beheren van een fossielenverzameling.

     24,90