De Openbaringen van Jacobus

De Bijbel in 9x9 sonnetten
Jacobus

 14,90

Het woord Gods in poëtische straattaal

Jacobus vond de tale Kanaäns niet langer leesbaar. Zijn roeping werd het Oude en Nieuwe Testament te vertalen in begrijpelijke taal, zodat iedereen kennis kon nemen van de Bijbelse boodschap. In 81 sonnetten dicht ‘Jacobus’ met veel vaart en groot plezier over de wereldgeschiedenis, van de schepping tot aan het einde der tijden. ‘Jacobus’ is een taalvirtuoos met een toegankelijke en geheel eigen kijk op de bijbel.

Jacobus is evangelist en leeft van de wind. Hij gunt ieder een behouden hemelvaart.

Uitgiftedatum:
23-10-2020
ISBN:
9789056156596
Afmeting:
231x152x12 mm
Gewicht:
197 gram
Druk:
1
Aantal pagina's:
96
Uitgeverij:
Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback

Gerelateerde boeken

  • Zeven eeuwen Allersmaborg

    Annette van der Post, Henk Th. van Veen
     32,50

    Zeven eeuwen Allersmaborg

    Zeven eeuwen Allersmaborg
    Annette van der Post en Henk Th. van Veen

    Verscholen tussen de bomen in het Reitdiepdal bij Ezinge ligt de historische borg Allersma. Een statig maar sober gebouw met een lange en rijke geschiedenis, die in dit boek voor het eerst wordt beschreven.
    Zeven eeuwen Allersmaborg schetst de levens van voorname Ommelander families die er permanent woonden en van Groninger regenten die in stadpaleizen resideerden en Allersma koesterden als hun buitenverblijf. Veel markante eigenaars en bewoners vanaf de middeleeuwen tot de twintigste eeuw passeren de revue: jonkheren, notarissen, gepensioneerde boeren en kunstenaars.
    In de tweede helft van de twintigste eeuw ontwikkelde Allersma zich tot een artistieke broedplek door de gastvrijheid van het kunstenaarsechtpaar Martin Tissing en Annie Vriezen. Nationaal en internationaal opererende kunstenaars laafden zich er aan de betoverende atmosfeer.

     32,50
  • Paradijsvogels in cultuur en natuur

    Afbeeldingen uit Richard Bowdler Sharpe's Birds of Paradise (1891-1898)
    Alexander Reeuwijk, Steven van Impe
     39,95

    Paradijsvogels in cultuur en natuur

    Het was zo’n mooie gedachte: paradijsvogels zweven zonder vleugels in de lucht dichtbij God. Ze hebben geen poten, omdat zij pas na hun dood op aarde neervallen. De vogel laaft zich aan de dauw of drinkt rechtstreeks uit een wolk en voedt zich met manna. De zeelui van Ferdinand Magellaan (1480-1521), die als eerste de wereld rond zeilden, bazuinden dit verhaal rond. Zo kwamen de vogels aan hun naam. De paradijsvogels vergaarden in korte tijd grote roem omdat ze er prachtig uitzagen en slechts een handvol ontdekkingsreizigers ze ook in het echt hadden gezien. Ook vandaag kunnen we ons vergapen aan de pracht en praal van deze fladderende kleurboekjes dankzij uitgever en auteur Richard Bowdler Sharpe (1847-1909). Hij realiseerde met A Monograph of the Paradiseidae or Birds of Paradise in twee volumes een meesterwerk: de tekeningen zijn van uitzonderlijke kwaliteit, de inkleuring – door zijn tien dochters – is ronduit subliem.

    De verklarende inleidingen door Alexander Reeuwijk, auteur van boeken en artikelen over natuurhistorie en reizen, over wetenschapsgeschiedenis, cultuur en oude boeken in het algemeen; en Steven Van Impe, curator van de erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen, accentueren het belang van en geven de nodige achtergrond bij de publicatie van dit boek.
    Inleiding door Alexander Reeuwijk en Steven van Impe

     39,95
  • Friese snakerijen

    Kwabornamentiek in Friesland. Invloed van elders en eigen interpretatie
    Johan R. Ter Molen
     19,90

    Friese snakerijen

    Onder de titel ‘Friese Snakerijen’ wordt in deze uitgave een aspect van het regionale erfgoed belicht dat tot dusverre nog nauwelijks aandacht heeft gekregen. Kwabornamenten in alle mogelijke vormen en toepassingen komen aan bod, om te tonen hoe deze eens zo modieuze ornamentiek een eeuw lang juichend werd gebruikt in bijna alle vormen van toegepaste kunst en daarna stilletjes verdween.

    In de zeventiende eeuw zwichtten de Nederlanden voor een nieuwe vorm van versiering die geïnspireerd leek op beenderen, huidplooien en andere zachte delen van het menselijk lichaam: kwabornamenten. Al vloeiend, lubberend en zwierend worden deze grillige vormen toegepast in goud, zilver, marmer, hout en ook op papier. In de ondefinieerbare, vervloeiende structuren zijn vaak vreemdsoortige gedrochten en grillige maskers of bizarre koppen opgenomen.

     19,90
  • Aarde en wereld

    Schilderijen
    Olphaert den Otter
     34,95

    Aarde en wereld

    De schilderijen van kunstenaar Olphaert den Otter (1955) zijn uiterst actueel in een tijd waarin de discussies over klimaat – en in het bijzonder de menselijke invloed op desastreuze klimaatverandering – hoog oplopen. Den Otter levert geen harde commentaren, maar put uit de rijke tradities van schilderkunst, filosofie en literatuur. Zo legt hij gelaagde verbindingen tussen vroeger, nu en later.

     34,95