De smaak van het bos

Verzamelen, beleven, ontdekken, genieten

 24,95

Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten

Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild – de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma’s. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos!

De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit ‘boskookboek’. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden …

Sfeervolle foto’s uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij.

Bernadette Wördnl is kookboekenschrijfster en foodstyliste.

Lees hier de recensie in de NRC.

Afmeting:
274x210x24 mm
Gewicht:
977 gram
ISBN:
9789056159191
Druk:
1
Aantal pagina's:
184
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover
Uitgiftedatum:
01-09-2022
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • De Scharrelaar

    Vogeltijdschrift voor lezers
    Alexander Reeuwijk, Emile Brugman, Jean-Pierre Geelen, Saskia van Loenen
     16,90

    De Scharrelaar

    Vogels en goed geschreven verhalen: een ideale combinatie! Vanaf november verschijnen weer de mooiste verhalen, essays, reportages en hedendaagse poëzie over vogels, in een mooie vormgeving.
    In De Scharrelaar, hét halfjaarlijkse tijdschrift over vogels met verrassende fictie en nonfictie verhalen, lees je als eerste het nieuw werk van je favoriete Nederlandse en Vlaamse (natuur)schrijvers zoals Marja Vuijsje, Stefan Brijs, Remco Daalder, Luc Hoogenstijn, Rob Buiter, Nienke Beintema, Achilles Cools, Dik van der Meulen en vele anderen. Daarnaast worden in ieder nummer vogelillustraties afgebeeld van gerenommeerde kunstenaars, zoals Erik van Ommen, Sabine Liedtke en Roos Holleman. In het komende nummer staan vogeletsen van Han van Hagen centraal.

    De redactie bestaat uit uitgever Emile Brugman, Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen, NRC-journalist Saskia van Loenen en schrijver Alexander Reeuwijk. Zij laten de schrijvers, dichters en kunstenaars schitteren onder het motto: vogels zijn onze cultuur!

     16,90
  • Rentmeester van nature

    Pieter G. van Tienhoven (1875-1953)
    Frank J.A. Saris
     39,90

    Rentmeester van nature

    Dankzij natuurbeschermers van het eerste uur zijn de belangrijkste natuurgebieden in Nederland behouden gebleven. Naast mensen als Heimans en Thijsse speelde ook Van Tienhoven, een van de eerste voorzitters van de Vereniging Natuurmonumenten, een cruciale rol. In Rentmeester van nature beschrijft Frank Saris hoe de ontplooiing van deze nieuwe rijke parallel liep met belangrijke ontwikkelingen binnen de natuurbescherming enerzijds en het (aristocratisch) al dan niet zelf verworven landgoederenbezit anderzijds.
    De natuurbeschermingselite koos onder leiding van Van Tienhoven lange tijd voor een weg via de hoogste gezagsdragers, ten voordele van het eigen grootgrondbezit. De Tweede Wereldoorlog vormde voor hem een hoogtepunt en succesverhaal van deze neocorporatistische praktijk van ‘polderen van bovenaf’. De gevolgde strategie veranderde in de bezettingstijd niet wezenlijk; de machtspositie van de gesprekspartners wel, en daarmee de uitkomst. Van Tienhoven zat midden in de oorlog op het toppunt van zijn invloed en macht, iets dat hijzelf steeds nastreefde en dat hij met steun en in de geest van de bezetter sneller vorm kon geven.

    Frank J.A. Saris (1952) is natuurbeschermer, vogelonderzoeker en natuurontwikkelaar en werkte bij zelfstandige onderzoeksorganisaties. In 2018 verscheen zijn biografie Natuurbescherming als hartstocht, over Victor Westhoff (natuurbeschermer periode 1945-2000).

     39,90
  • Vogels van de Pier

    Dick Groenendijk, Jelle van der Helm, Roy Slaterus
     24,90

    Vogels van de Pier

    Een breed strand met twee pieren die 1,5 kilometer de Noordzee in steken met op de ‘achtergrond’ duinen, een belangrijke haven en grote industrieën in de skyline.

    Vogelaars uit het hele land, vissers en inwoners van Kennemerland komen naar de pieren van IJmuiden om uit te waaien, te vissen of om er van vogels te genieten. De auteurs van ‘Vogels van de Pier’ komen er soms dagelijks om er zeevogels te kijken en omdat altijd de kans bestaat bijzondere vogels waar te nemen tijdens de trek of bijvoorbeeld na flinke stormen op zee. Niet voor niets zijn er meer dan 300 vogelsoorten gezien, waaronder aansprekende als Kuifaalscholver, Paarse Strandloper, Middelste Jager, Jan-van-gent en Velduil. Voor natuurfotografen zijn landschap en vogels een inspiratiebron om foto’s te maken met een extra – wat rauwe – dimensie.

    ‘Vogels van de Pier’ is een ode aan al die vogels die ooit langskwamen. Vastgelegd in schitterende beelden. Het laat
    zien dat natuurbeleving op onverwachte plekken een hoge vlucht kan nemen.

     24,90
  • De Bonte Bentheimer

    Het smakelijke verhaal van een tegendraads varken
    Martin Woestenburg
     17,90