Feesten als wilde beesten. Nederland 50 jaar Normaal

Dolf Ruesink

 39,95

  Dit boek is niet via onze winkelmand te bestellen. U kunt het bestellen door hieronder uw gegevens in te vullen. Wij nemen contact met u op!

  Als u voor 1 juli intekent, ontvangt u de unieke eerste druk waarin uw naam wordt opgenomen achterin het boek. U ontvang het boek ook nog eens zonder portokosten!

   

  Feesten als wilde beesten is een uniek concert- en fotoboek over de betekenis en invloed van de Achterhoekse boerenrockband Normaal. Het vuistdikke boek legt de bewogen geschiedenis vast vanuit het perspectief van de fans. Geen interviews en lange verhalen maar een prachtige en overzichtelijke impressie van een Vijftigjarige Veldtocht door Nederland met meer dan 3.100 optredens en meer dan vijf miljoen bezoekers. Een boek over gooien met bier, natte T-shirts en lingerie, trekkers, varkensraces, moddergevechten, kermisruzies, bruiloftsgeschenken en fanclubdagen.

   

  Dolf Ruesink is journalist en auteur en volgt Normaal vanaf de oprichting in 1976. Hij schreef met drummer Jan Manschot het boek Wat is Normaal? en was jarenlang hoofdredacteur van fanclubblad Anhangerschapbode. Hij is samensteller van de door Normaal uitgegeven Høkbiebel en bedenker van de albumtitels Kriebel in de Konte, De Wilde Joaren en De Bokse Vol.

   

  Gerelateerde boeken

  • Gif in uw voeding

   E-nummers en hun bijwerkingen
   Jan Dries
    24,90

   Gif in uw voeding

   Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips … De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.

    24,90
  • Wieden in je emotionele tuin

   Overwin angst, onzekerheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en andere negatieve emoties
   Jan Dries
    22,90
  • A Book About Bread

   A Baker's Manual
   Issa Niemeijer-Brown
    35,00

   A Book About Bread

   Brood is dagelijks en vertrouwd, maar dit boek is uitzonderlijk en verrassend. Het bevat recepten voor de lekkerste soorten Frans brood en brengt daarbij het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie.
   Een boek over brood was direct een groot succes en steeds vaker kwam de vraag om het boek ook in het Engels uit te brengen. A Book About Bread is net zo toegankelijk en pretentieloos als zijn Nederlandse tegenhanger.

   Issa Niemeijer-Brown is afkomstig uit een familie met Franse en Italiaanse banden en leerde al vroeg thuis te bakken. Na een studie sociologie startte hij samen met zijn broer de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer. En met succes, want de bakkerij staat in binnen-en buitenland steeds weer in de lijstjes van beste bakkers.

    35,00