Handboek patisserie

Alle regels van de kunst in de praktijk
Ferrandi

 75,00

• 235 RECEPTEN
• 1500 TECHNIEKEN EN HANDELINGEN
• STAP-VOOR-STAPINSTRUCTIES EN -FOTO’S
• RECEPTEN IN DRIE MOEILIJKHEIDSGRADEN
• SCHITTERENDE FOTOGRAFIE

Tarte tatin, macarons, chocoladetruffels, briochebrood, kattentongen, appelbeignets, cheesecake, meringues, petitfours, crème brûlée en heel veel meer. Een mooi stuk patisserie – van een luchtige croissant in de ochtend tot een frambozen-macaron of een gelaagde Opéra-taart – zorgt altijd voor de grande finale na een geslaagde maaltijd.

1500 TECHNIEKEN
Leer hoe je gebak, taarten, crèmes, desserts, koekjes, ijs en confituren maakt met behulp van de instructies die in dit
boek stap voor stap worden weergegeven. De ervaren chefs van de meester-banketbakkersopleiding Ferrandi uit Parijs
nemen je bij de hand.

235 KLASSIEKE RECEPTEN
Of je nu een fijnproever bent of slechts een liefhebber van lekker eten, met dit zeer complete Handboek patisserie kun je meteen aan de slag. De specialisten die dit boek samenstelden strooien gul met tips en tricks voor een perfect resultaat en leggen je ook uit waarom het soms fout gaat, en wat je daaraan kunt doen. Uniek aan dit boek is de variatie in moeilijkheidsgraad. Je kunt een makkelijke appeltaart bakken – het basisrecept – of je geeft je helemaal over aan de appeltaart zoals de top-patissier die creëert.

Uitgiftedatum:
22-08-2022
Afmeting:
303x258x57 mm
Gewicht:
4266 gram
ISBN:
9789056159313
Druk:
1
Aantal pagina's:
656
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover

Gerelateerde boeken

  • Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50
  • Wild en zoet

    101 seizoensdesserten met zelfgeplukte ingrediënten
    Rachel Lambert
     24,90
  • Fries Bakboek

    Betty Feenstra, Henny Feenstra
     24,90

    Fries Bakboek

    Het Fries Bakboek verzamelt de zoete recepten uit de bakkerstraditie die Fryslân rijk is. Oranjekoek, suikerbrood en dúmkes zijn uiteraard opgenomen, maar ook hooimaal, trommelkoek, vanillestaafjes, reepkoek en allerlei ander bekend en onbekend gebak komt aan bod. Op z’n Fries rjucht en sljucht beschreven, zonder te veel poespas, zodat je het thuis goed kunt maken en een stukje Fryslân uit je keuken tovert.

    De zussen Henny en Betty Feenstra werkten allebei jarenlang bij bakkers in Lemmer. Naast hun dagelijkse banen, Henny als docent en Betty als directeur, bleven ze bakken voor hun gezin, familie en vrienden.

     24,90
  • Ambachtelijk ijs in zeven lessen

    Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.

    Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!

     24,95