Planten en kruiden voor de geest

Voor meer energie, een beter geheugen en emotioneel evenwicht
Elaine Perry, Nicolette Perry

 24,95

EEN ABSOLUTE AANRADER VOOR IEDEREEN DIE PLANTEN EN KRUIDEN WIL GEBRUIKEN VOOR MENTAAL WELZIJN.

Planten en kruiden voor de geest brengt een schat aan informatie samen over planten die ons kunnen helpen
bij het inslapen, om pijn te verlichten, het geheugen te verbeteren en rust te vinden in het hoofd. Dit allemaal zonder de vervelende bijwerkingen van de conventionele medicijnen. Vaak groeien deze planten gewoon in onze
tuinen, sommige zijn uitheems maar wel makkelijk te vinden op de schappen van de natuurvoedingswinkel. Elk hoofdstuk bevat een beschrijving van de plant en zijn habitat, een overzicht van de geschiedenis en de folklore, de resultaten van modern wetenschappelijk onderzoek, de belangrijkste ingrediënten (chemische stoffen) die voor het effect zorgen, hoe u de plant moet gebruiken en eventuele veiligheidsvoorschriften. Met een aantal leuke recepten en praktische doe-tips om de planten en kruiden ook effectief in het dagelijks leven te integreren.

Nicolette Perry en Elaine Perry zijn verbonden aan de Dilston Physic Garden, waar planten worden onderzocht en gekweekt om geheugenverlies en dementie tegen te gaan.

Gewicht:
646 gram
ISBN:
9789056158781
Afmeting:
240x171x19 mm
Druk:
1
Aantal pagina's:
240
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Uitgiftedatum:
04-10-2022

Gerelateerde boeken

  • De verstandige kock

    Alexandra van Dongen, Manon Henzen, Marleen Willebrands
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • Gebak met groenten

    45 recepten voor zoet gebak en desserts
    Eveline Versluys
     24,95

    Gebak met groenten

    In Gebak met groenten neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar de wondere wereld van zoet gebak en desserts met groenten. Brownies met courgette? Koekjes met broccoli? Of wat dacht je van crème brûlée met pompoen? Niets is te gek voor Vegamuze! In dit unieke bakboek leer je hoe je het allerlekkerste vegan gebak op tafel kunt toveren, en dat allemaal met groenten in de hoofdrol. Aan de hand van 45 inspirerende recepten, een explosie aan persoonlijke anekdotes en baktips ontdek je hoe lekker zoet gebak met groenten kan zijn. Van klassieke desserts als Boules de Berlins en wortelcake, tot inventieve en knotsgekke toetjes zoals glühweincake met witloof en cheesecake met asperges.

     24,95
  • Limburgers voor beginners

    Omgaan met de meest Zuidelijke Nederlanders
    Roel Willems
     17,90