Ik denk …dat ik te veel denk

Nina Kunz

 20,90

Doordacht, geestig, intelligent: de auteur schrijft op persoonlijke wijze over de waanzin van het heden. Voor de lezers van Leef meer, denk minder.

Over hunkeren, angsten, het internet en het vervloekte patriarchaat. Alles is chill – althans dat zou je denken, volgens de wereld van Instagram in zijn hippe pastelkleuren. Ben ik, vraagt de schrijfster zich af, de enige die deadlines bijna op het nippertje mist omdat ze tot vijf uur ‘s ochtends is blijven hangen in een konijnenhol van nutteloze online-informatie? Voelen de andere hyperflexibele millennials zich niet wanhopig als ze geconfronteerd worden met de stortvloed aan gegevens, de klimaatverandering en de loonkloof tussen mannen en vrouwen? En hoe gaan jongeren om met de discrepantie tussen hun eigen First-World-problemen en de tamelijk existentiële crises waarin deze kwesties je kunnen storten?

Journaliste Nina Kunz gaat op een slimme en onderhoudende manier om met het ongemak in het digitale tijdperk en raakt in haar indringende teksten de zenuw van een generatie.

In Zwitserland heeft Ik denk… dat ik te veel denk bijna een jaar in de bestsellerlijsten gestaan en zijn er inmiddels meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

‘Het boek vertelt in essayistische episodes over de waanzin van het dagelijks leven en onderstreept vooral dat we onszelf allemaal veel te serieus nemen.’ – Die Zeit

‘In haar boek heeft Nina Kunz een taal gevonden voor de angsten van deze tijd. – Vogue
Nina Kunz (1993), studeerde sociale en economische geschiedenis in Zürich en werkt als columniste en journaliste voor Das Magazin van de Tagesanzeiger.

“Kunz kan (…) goed schrijven, meanderend en toch scherp. Een schrijfster om in de gaten te houden.” Vier sterren. – Trouw

“De doordachte en geestige teksten lezen dusdanig vlot dat je bijna over het hoofd zou zien hoe knap ze in elkaar zitten.” – Filosofie Magazine

Afmeting:
204x126x19 mm
Gewicht:
227 gram
ISBN:
9789056159429
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
192
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
03-11-2022

Gerelateerde boeken

  • Echt contact

    Hoe zorg je ervoor dat het klikt?
    Bert den Boer
     19,90
  • Zelfvertrouwen

    Een filosofie
    Charles Pepin
     19,90

    Zelfvertrouwen

    De Franse filosoof Charles Pépin laat in dit boek zien wat zelfvertrouwen in essentie is. Hij gaat hiervoor te rade bij antieke denkers als Marcus Aurelius, bij moderne filosofen, zoals Emerson en Nietzsche, en bij de denkers van nu. Hij vergelijkt de inzichten van de filosofen met die van de psychologen. Ook kijkt hij hoe topsporters, kunstenaars en anderen zelfvertrouwen interpreteren en bij zichzelf opwekken. Duidelijk wordt dat zelfvertrouwen nauw samenhangt met vertrouwen in de ander en … het blijkt leerbaar!

     19,90
  • Het haperende brein

    Nieuwe kijk op dementie
    Leontine Trijber
     17,90

    Het haperende brein

    Over de ziekte dementie, over mensen met een haperend
    brein, spreekt en publiceert men doorgaans in medische
    en wetenschappelijke termen. Daarbij is er veel aandacht
    voor de tragiek,
    de angst en het verval. Een gemiste kans, want er is veel
    meer dan zwaarte en pijn alleen.
    Leontine Trijber laat zien dat met nieuwe vaardigheden,
    positieve aandacht én een flinke dosis creativiteit het
    leven met dementie voor alle betrokkenen aangenamer
    kan zijn. Door telkens weer de juiste snaar te vinden én
    te raken kan er gedurende vele jaren na de diagnose nog
    heel veel wél.
    Het boek staat vol met handige adviezen en eye-openers
    waarmee mensen met een haperend brein en iedereen
    om hen heen steun, levensgeluk, plezier en contact
    kunnen blijven ervaren.

     17,90
  • De romantische leugen en de romaneske waarheid 

    Hét standaardwerk over de mimetisch begeerte in een herziene vertaling.

    ‘Je kunt zelf bepalen wie je wilt zijn!’ Nou, nee dus. Het idee van authentieke zelfbepaling is een romantische leugen. De waarheid is namelijk dat we in relaties leven en grotendeels onbewust maar diepgaand beïnvloed worden door de ander (mimesis). Tot in onze begeertes aan toe. We begeren wat de ander begeert.
    Alle grote romanciers lijken deze waarheid te hebben onderkend. Cervantes, Stendhal, Flaubert, Proust, Dostojewski, allemaal beschrijven ze driehoeksverhoudingen en de daaruit voortkomende gevoelens van afgunst, jaloezie en impotente haat. Hoe pijnlijker deze gevoelens worden, hoe meer we geneigd zijn ons aan de romantische illusie vast te klampen. Is er ontsnapping mogelijk aan de romaneske leugen? In dit meesterwerk uit de mens- en literatuurwetenschappen houdt de Franse cultuurfilosoof René Girard die optie open. Misschien wel. De grote romanciers wijzen een weg.

    René Girard (1923-2015) wordt beschouwd als een van de grootste vernieuwers in de hedendaagse menswetenschappen. Als Frans filosoof, historicus en literatuurwetenschapper doceerde hij onder meer aan Stanford University en was hij lid van de prestigieuze Académie française.

     29,90