Je weg vinden in het daoïsme

Marcus Leroy

 19,90

Je weg vinden in het daoïsme – ook ‘taoïsme’ gespeld – is voor een westerling beslist niet eenvoudig. Oosterse filosofie is immers evenzeer beleven als denken. Bovendien omvat en integreert het daoïsme alle velden van het mens-zijn. Het is non-conformistisch en antiautoritair, ook ten aanzien van zichzelf: het pretendeert niet de waarheid te kennen; het legt geen regels of voorschriften op.

In Je weg vinden in het daoïsme krijgt de lezer een stap-voor-stap opgebouwde leidraad, glashelder en compleet. Het boek steunt uitvoerig op werk van sinologen en specialisten van het Chinese denken, maar het gaat verder. Het wijst op verbanden met westers denken en moderne wetenschappelijke inzichten. En het toont wat het daoïsme vandaag voor ons kan betekenen. Niettemin is het niet therapeutisch bedoeld; het laat de lezer alle vrijheid om zijn eigen weg te vinden.

Marcus Leroy, voormalig Belgisch diplomaat, woonde tientallen jaren in Afrika en Zuidoost-Azië. Al meer dan twintig jaar verdiept hij zich in het daoïsme. Voor hem bestaat er geen betere levensfilosofie.

Afmeting:
215x140x19 mm
Gewicht:
286 gram
ISBN:
9789056159597
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
160
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
14-09-2022

Gerelateerde boeken

  • Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50
  • Het haperende brein

    Nieuwe kijk op dementie
    Leontine Trijber
     17,90

    Het haperende brein

    Over de ziekte dementie, over mensen met een haperend
    brein, spreekt en publiceert men doorgaans in medische
    en wetenschappelijke termen. Daarbij is er veel aandacht
    voor de tragiek,
    de angst en het verval. Een gemiste kans, want er is veel
    meer dan zwaarte en pijn alleen.
    Leontine Trijber laat zien dat met nieuwe vaardigheden,
    positieve aandacht én een flinke dosis creativiteit het
    leven met dementie voor alle betrokkenen aangenamer
    kan zijn. Door telkens weer de juiste snaar te vinden én
    te raken kan er gedurende vele jaren na de diagnose nog
    heel veel wél.
    Het boek staat vol met handige adviezen en eye-openers
    waarmee mensen met een haperend brein en iedereen
    om hen heen steun, levensgeluk, plezier en contact
    kunnen blijven ervaren.

     17,90
  • Het brein dagboek

    Kaja Nordengen 
     17,90
  • Gif in uw voeding

    E-nummers en hun bijwerkingen
    Jan Dries
     24,90

    Gif in uw voeding

    Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips … De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.

     24,90