Met thee aan tafel
€ 24,90
In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken
op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte
vervanger voor wijn bij een maaltijd.
In MET THEE AAN TAFEL neemt Culinair theesommelier®
Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke
thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te
drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin ‘The Art of
Teapairing’ waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van
het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van
warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue,
waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten
van deze oudste drank ter wereld.
Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor dit boek dertig
recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een
beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij
eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren.
Kristin Van Eetvelt is Culinair theesommelier®. Ze geeft opleiding en
theeadvies aan Horeca en organiseert Culinaire Thee Belevingen voor ieder
die het wil! Vind haar op www.kristinvaneetvelt.be
Gerelateerde boeken
Eetgenot
€ 22,50Eetgenot is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar is ook een geliefd doelwit in de huidige samenleving. Wetenschappers, vegans, fabrikanten, artsen, politici, supermarkten, influencers… Ze buitelen over elkaar heen met redenen om niet te genieten van het vele voedsel om ons heen. Intussen nadert een wereldwijde klimaatramp, waardoor we op voedselgebied een nieuwe weg zullen moeten vinden. Dat gaat beter als er iets te genieten valt. Jacques Meerman laat zien op welke manieren dit kan en beschrijft talloze voorbeelden uit vroegere en andere culturen. Eetgenot is daarmee een hoopvol en opgewekt boek.
Jacques Meerman schrijft, blogt en vertaalt over eten in het algemeen en over de geschiedenis daarvan. Hij werd onder andere bekend met zijn Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken en zijn Mediterraneo.
Ontdek Piemonte
€ 29,90Piemonte betekent ‘voet van de bergen’. Deze streek grenst aan de Alpen, Frankrijk en Zwitserland. De unieke ligging kleurt het uitzicht tot op vandaag: elke vallei en heuvel lijkt wel bezaaid met fraaie kastelen, torens, buitenhuizen en monumenten.
Maar er is meer. Piemonte betekent ook gastronomie. Hier vind je de lekkerste noten, de kleurrijkste paprika’s, tientallen soorten gedroogde en gekookte salami’s, berghammen, sappig fruit, heerlijke wijn, de grootste keuze aan kazen van heel Italië en verschillende soorten rijst. Onvergetelijk zijn de truffelmarkten in Alba, Asti en Canelli.
Met Ontdek Piemonte heeft culinair journalist en Master Sommelier Gido van Imschoot de ideale inspiratiegids geschreven. Boordevol praktische reisinformatie, de belangrijkste bezienswaardigheden en adresjes om te eten, te slapen en uiteraard om wijn te proeven.
Frysk Bakboek
€ 24,90It Frysk Bakboek sammelet de swiete resepten út de bakkerstradysje dy’t Fryslân ryk is. Oranjekoeke, sûkerbôle en dúmkes binne uteraard opnommen, mar ek heamiel, trommelkoeke, fanyljestaafkes, reepkoeke en alderhande oare bekend en ûnbekend gebak komt oan bod. Op syn Frysk rjucht en sljucht beskreaun, sûnder kâlde drokte, sadatst it thús goed meitsje kinst en in stikje Fryslân út dyn keuken toverest.
De susters Henny en Betty Feenstra wurken allebeide jierrenlang by bakkers op ’e Lemmer. Neist harren deistich wurk, Henny as dosint en Betty as direkteur, bleaune se bakken foar harren húshâlding, famylje en freonen.Met thee aan tafel
€ 24,90In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken
op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte
vervanger voor wijn bij een maaltijd.
In MET THEE AAN TAFEL neemt Culinair theesommelier®
Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke
thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te
drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin ‘The Art of
Teapairing’ waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van
het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van
warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue,
waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten
van deze oudste drank ter wereld.
Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor dit boek dertig
recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een
beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij
eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren.Kristin Van Eetvelt is Culinair theesommelier®. Ze geeft opleiding en
theeadvies aan Horeca en organiseert Culinaire Thee Belevingen voor ieder
die het wil! Vind haar op www.kristinvaneetvelt.be