Ontdek Piemonte

Proeven van cultuur en gastronomie
Gido van Imschoot

 29,90

Piemonte betekent ‘voet van de bergen’. Deze streek grenst aan de Alpen, Frankrijk en Zwitserland. De unieke ligging kleurt het uitzicht tot op vandaag: elke vallei en heuvel lijkt wel bezaaid met fraaie kastelen, torens, buitenhuizen en monumenten.

Maar er is meer. Piemonte betekent ook gastronomie. Hier vind je de lekkerste noten, de kleurrijkste paprika’s, tientallen soorten gedroogde en gekookte salami’s, berghammen, sappig fruit, heerlijke wijn, de grootste keuze aan kazen van heel Italië en verschillende soorten rijst. Onvergetelijk zijn de truffelmarkten in Alba, Asti en Canelli.

Met Ontdek Piemonte heeft culinair journalist en Master Sommelier Gido van Imschoot de ideale inspiratiegids geschreven. Boordevol praktische reisinformatie, de belangrijkste bezienswaardigheden en adresjes om te eten, te slapen en uiteraard om wijn te proeven.

Uitgiftedatum:
09-10-2019
ISBN:
9789056155391
Afmeting:
241x171x21 mm
Gewicht:
655 gram
Druk:
1
Aantal pagina's:
256
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback

Gerelateerde boeken

  • Vegan voor altijd

    De beste traditionele plantaardige recepten van de wereld
    Katharina Seiser
     29,90
  • Met thee aan tafel

    30 recepten met bijpassende thee
    Kristin van Eetvelt
     24,90

    Met thee aan tafel

    In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken
    op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte
    vervanger voor wijn bij een maaltijd.
    In MET THEE AAN TAFEL neemt Culinair theesommelier®
    Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke
    thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te
    drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin ‘The Art of
    Teapairing’ waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van
    het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van
    warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue,
    waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten
    van deze oudste drank ter wereld.
    Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor dit boek dertig
    recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een
    beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij
    eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren.

    Kristin Van Eetvelt is Culinair theesommelier®. Ze geeft opleiding en
    theeadvies aan Horeca en organiseert Culinaire Thee Belevingen voor ieder
    die het wil! Vind haar op www.kristinvaneetvelt.be

     24,90
  • Fries Bakboek

    Betty Feenstra, Henny Feenstra
     24,90

    Fries Bakboek

    Het Fries Bakboek verzamelt de zoete recepten uit de bakkerstraditie die Fryslân rijk is. Oranjekoek, suikerbrood en dúmkes zijn uiteraard opgenomen, maar ook hooimaal, trommelkoek, vanillestaafjes, reepkoek en allerlei ander bekend en onbekend gebak komt aan bod. Op z’n Fries rjucht en sljucht beschreven, zonder te veel poespas, zodat je het thuis goed kunt maken en een stukje Fryslân uit je keuken tovert.

    De zussen Henny en Betty Feenstra werkten allebei jarenlang bij bakkers in Lemmer. Naast hun dagelijkse banen, Henny als docent en Betty als directeur, bleven ze bakken voor hun gezin, familie en vrienden.

     24,90
  • Eetgenot

    Over voedselproductie en lekker eten
    Jacques Meerman
     22,50

    Eetgenot

    Eetgenot is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar is ook een geliefd doelwit in de huidige samenleving. Wetenschappers, vegans, fabrikanten, artsen, politici, supermarkten, influencers… Ze buitelen over elkaar heen met redenen om niet te genieten van het vele voedsel om ons heen. Intussen nadert een wereldwijde klimaatramp, waardoor we op voedselgebied een nieuwe weg zullen moeten vinden. Dat gaat beter als er iets te genieten valt. Jacques Meerman laat zien op welke manieren dit kan en beschrijft talloze voorbeelden uit vroegere en andere culturen. Eetgenot is daarmee een hoopvol en opgewekt boek.

    Jacques Meerman schrijft, blogt en vertaalt over eten in het algemeen en over de geschiedenis daarvan. Hij werd onder andere bekend met zijn Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken en zijn Mediterraneo.

     22,50