Van Brooklyn naar boerenland

Wonen in het hart van Italië
Marc van der Aart

 22,90

Tiriamo avanti!
In een mozaïek van licht tegendraadse verhalen vertelt Marc van Aart over het mooie, het lelijke en het soms wonderlijke leven in Italië na zijn verhuizing van Brooklyn-New York naar Monte Castello di Vibio, een dorp in Umbrië. Het contrast kan haast niet groter: van de chaos van de grote stad naar het lome leven tussen de olijfbomen op het platteland. Om zo snel mogelijk in te burgeren leert Van der Aart de taal, doorloopt hij de eindeloze bureaucratische procedures, sluit vriendschappen met zijn buren en wordt lid van de lokale duivenvereniging. In iets meer dan honderd stukken schrijft hij over zijn ervaringen, observaties en overpeinzingen, van de jaarlijkse olijvenpluk en het gebruik van de percolator tot de a-functionele schoonheid van Italiaanse auto’s en de illegale prostitutie langs de weg. Of zoals de Umbriërs het zelf zo treffend zeggen: ‘Tiriamo avanti! We slepen ons voort!’
Marc van der Aart (1964) richtte bedrijven op in Haarlem en New York en woont sinds vijf jaar met zijn vrouw, twee katten, een hond en een paar kippen aan de rivier de Tiber. Samen runnen ze een Bed and Breakfast.

Gewicht:
406 gram
ISBN:
9789056159177
Afmeting:
230x151x23 mm
Druk:
1
Aantal pagina's:
240
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Uitgiftedatum:
28-06-2022

Gerelateerde boeken

  • Pomologia

    Dat is beschryvingen en afbeeldingen van de beste soorten van appels en peeren
    Johann Hermann Knoop
     27,50

    Pomologia

    Het baanbrekende werk van Johann Hermann Knoop, ‘tuinman’ van Maria Louise van Hessen Kassel (stammoeder van ons vorstenhuis), werd oorspronkelijk in 1758 uitgebracht. Met zijn beschrijvingen en illustraties van de ‘beste appel- en peervariëteiten die in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere landen met uitsterven bedreigd waren en daarom gekweekt werden’ mag Knoop met recht de grondlegger van de pomologie worden genoemd, de tak van plantkunde die gespecialiseerd is in de studie van fruitsoorten.
    Van Roomse Griet tot Paradijsappel, van syden hemdje tot Doeke Martena. Ze staan allemaal in dit boek. Net als al die perensoorten: van Engelse koningin tot sonder sieltjes.
    Nog altijd is dit werk geliefd bij tuinliefhebbers en fruitkwekers over de hele wereld.

    Het oorspronkelijke boek is opnieuw gedigitaliseerd en verschijnt hier in gebonden, full colour heruitgave.

     27,50
  • Friluftsliv

    Gids voor de natuur als tweede huis
    Benjamin Brinckmann, Eric Brinckmann
     22,90

    Friluftsliv

    Friluftsliv (letterlijk vrije-lucht-leven) is de Noorse manier om je thuis te voelen in de buitenruimte. Eric Brinckmann beschrijft met zijn zoon Benjamin op een luchtige, verhalende en praktische manier het leven in de open ruimte van het Noorse en Nederlandse landschap: buiten slapen, je oriënteren op de zon en de sterren, kamperen met zo min mogelijk spullen, of kanoën in een eindeloos landschap vermengt met praktische toepassingen van eetbare planten, bruikbare bomen en leesbare wolken en Sami-weetjes. Dit is een lees-, reis- en doe-boek dat begint in je eigen tuin of op je balkon: daar valt de buitenwereld al op een spannende manier te beleven. Je kunt daar blijven of er verder op uit trekken, allebei goed. De auteurs vergeten niet dit buitenleven in een historische en filosofische context van Arne Naess en Spinoza te plaatsen en daarmee extra diepgang te geven.

    Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie en is momenteel directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel en schrijver van filosofische wandelboeken.
    Benjamin Brinckmann (1992) studeerde milieukunde in Noorwegen en woont nu in Sandefjord (Noorwegen) waar hij onder andere docent Friluftliv is.
    Geïllustreerd met informatieve zwart/wit tekeningen.

     22,90
  • A Book About Bread

    A Baker's Manual
    Issa Niemeijer-Brown
     35,00

    A Book About Bread

    Brood is dagelijks en vertrouwd, maar dit boek is uitzonderlijk en verrassend. Het bevat recepten voor de lekkerste soorten Frans brood en brengt daarbij het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie.
    Een boek over brood was direct een groot succes en steeds vaker kwam de vraag om het boek ook in het Engels uit te brengen. A Book About Bread is net zo toegankelijk en pretentieloos als zijn Nederlandse tegenhanger.

    Issa Niemeijer-Brown is afkomstig uit een familie met Franse en Italiaanse banden en leerde al vroeg thuis te bakken. Na een studie sociologie startte hij samen met zijn broer de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer. En met succes, want de bakkerij staat in binnen-en buitenland steeds weer in de lijstjes van beste bakkers.

     35,00
  • Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95