Vooruit met de geit!
€ 17,90
Karen Soeters is dierenbeschermer. Met originele acties redt zij dieren en bereikt zij een groot publiek. Soms vliegen er stenen door de ruiten van haar huis en stromen de doodsbedreigingen binnen. Op meeslepende en soms ook ontroerende wijze vertelt Soeters hoe zij strijdt voor een diervriendelijke wereld. We treffen haar aan opgesloten in een bloedhete auto – het overkomt honden regelmatig – en liggend in het stro terwijl de geredde zeug Sam elf biggetjes baart. Met een verborgen camera trekt Soeters eropuit om te filmen bij slachthuizen, op veemarkten en bij hondenfokkers. In oorlogsgebieden trotseert ze haar angst en ontmoet ze bijzondere dierverzorgers.
Een hartverwarmend boek van een activist die dieren een stem geeft.
Karen Soeters is oprichter van House of Animals. Met deze organisatie zet ze zich in om een einde te maken aan dierenleed, onder meer door het doen van onderzoek naar misstanden rond dieren. Eerder was ze directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Ze publiceerde onder meer ‘Rotbeest!’ en (met Pim Martens en Maarten Reesink) ‘Dierzaamheid’.
‘Moed en mededogen – Karen Soeters bewijst op aangrijpende wijze hoe ieder levend wezen telt. Niet alleen voor het dier dat gered wordt, maar voor onze menselijkheid en daarmee voor ons allemaal! Een must-read voor iedereen die elke levende ziel van waarde acht.’ – Arthur Japin
Karen Soeters is een van de bekendste Nederlandse dierenactivisten. Met haar organisatie House of Animals voert ze op spraakmakende wijze actie voor meer dierenwelzijn. Deze video geeft een beeld van haar werk.
Gerelateerde boeken
-
Ambachtelijk brood in zeven lessen
€ 27,90Ambachtelijk brood in zeven lessen leert je minstens tien verschillende soorten brood te maken, precies zoals de bakker het ook doet. Maar dit is zeker geen ‘receptenboek’: er is méér, veel meer zelfs. Want dit boek gaat ook over de technologie van het broodbakken, het hoe en waarom van het bakproces. We hebben het over tarwe en andere granen, over gist, zout, water, over oventemperaturen, over de kuip-rijs, de bol-rijs en de oven-rijs. Begrippen als opbollen, oppunten en langmaken: je leert het allemaal!
Jan Boeren is oprichter van Le Cuisinier, een gratis kennisplatform voor amateurkoks. Hij ontwikkelde voor het platform de digitale cursus ‘Zelf Brood Bakken’ die de basis vormde voor dit boek. Met Ambachtelijk brood in zeven lessen heb je een lees-, leer- en werkboek in handen waarmee je zelf de prachtigste, overheerlijke broden bakt.
-
-





