Dierzaamheid boekpresentatie
Dierzaamheid

Dierzaamheid is bij Noordboek verschenen. De auteurs namen op 8-6-2022 een eerste exemplaar in ontvangst in Buzzhouse in Amsterdam. Het boek beschrijft hoe het ervoor staat met de dieren in Nederland. Tal van auteurs buigen zich over de mentale en fysieke toestand van verschillende typen dieren. Ze concluderen dat de omgang met dieren duurzamer en empathischer kan. Het moet, met andere woorden, ‘dierzamer’.

 

Dierzaamheid beschrijft het leven van huisdieren, gehouden dieren en wilde dieren in Nederland. Er blijkt veel te verbeteren. Maar het is mogelijk: duurzaam samenleven met dieren, zonder uitbuiting en milieuvernietiging. De auteurs introduceren het begrip ‘dierzaamheid’. We worden ‘dierzaam’ door zorgzamer om te gaan met onze huisdieren, dierentuinen te hervormen, de oude strijd tegen het zogenaamde ‘ongedierte’ te stoppen en door op een milieuvriendelijke wijze gezonder vee te houden. Het verbeteren van de (rechts)positie van het dier blijkt niet alleen van belang voor de kwetsbare dieren, maar ook voor het milieu en dus voor onze eigen gezondheid. Met tips voor een dierinclusieve samenleving.

Met bijdragen van: Leonie Cornips, Marco van Duijn, Frank van Eerdenburg, Lenny van Erp, Monique Janssens, Marjo van Koppen, Diederik van Liere, Pim Martens, André Menache, Nynke Osinga, Maarten Reesink, Esteban Rivas, Servé Smeets, Karen Soeters, Bert Theunissen en Frank Zanderink

 

Samenstelling Pim Martens, Maarten Reesink, Karen Soeters,

paperback, 288 pagina’s, uitgeverij Noordboek