Aantal boeken: 5

  • Atlas van de vooruitgang

    David McCandless
     24,90
  • Fauna en flora van de Kempen

    Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet
     17,50

    Fauna en flora van de Kempen

    Met deze sterk visuele veldgids in de hand start de ontdekkingstocht in het prachtige landschap van de Kempen en Maas. Het gaat om het grensoverschrijdende gebied tussen Tilburg, Eindhoven, Leuven en tot Hasselt. Ontdek meer dan 700 bijzondere planten en dieren als de Kempense heidelibel, de boomvalk, de ijsvogelvlinder en dophei. De achtergrondinformatie en prachtige biotoopplaten en waarneming tips maken dat ontdekken nog gemakkelijker. Met deze gids kan de wandelaar, fietser en iedere natuurliefhebber op stap in dit uitgestrekte natuurgebied gebied op de grens van Nederland en Belgie.

     17,50
  • Fauna en flora van het Groene Woud

    Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet
     17,50

    Fauna en flora van het Groene Woud

    Met deze veldgids, die meer dan 700 schitterende afbeeldingen bevat, start de ontdekkingstocht in het prachtige landschap tussen de Brabantse steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Ontdek bijzondere planten en dieren als de das, de nachtegaal, wielewaal en boomkikker, wat extra gemakkelijk wordt gemaakt door de vele waarnemingstips en biotoopplaten. Met deze gids kan de wandelaar, fietser en iedere natuurliefhebber op stap in dit afwisselende natuurgebied.

     17,50
  • De verstandige kock

    Alexandra van Dongen, Manon Henzen, Marleen Willebrands
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • Een bloeiende vriendschap

    Brieven over de tuin en andere levenszaken
    Beth Chatto, Christopher Lloyd
     22,50

    Een bloeiende vriendschap

    Bevat een sprankelende briefwisseling tussen twee beroemde en bevriende tuineigenaren. De korte en lange brieven die Beth Chatto en Christopher Lloyd elkaar schreven loodsen je in een heel aangenaam tempo door een periode van bijna twee jaar.

    Het boek staat boordevol handige tips , verhalen en ervaringen van deze doorgewinterde tuiniers die gewend waren hun handen uit de mouwen en in de aarde te steken. Een fantastische tuinklassieker om steeds weer in te lezen en steeds weer van te leren.

    Tuin- en landschapsontwerper Jacqueline van der Kloet, een groot fan van dit boek, schreef speciaal voor deze editie een woord vooraf.

     22,50