De ecologische samenleving
€ 24,90
Nu we geconfronteerd worden met een ecologische catastrofe en een existentiële crisis in de vorm van de drie-eenheid klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en milieuvervuiling blijkt de economische samenleving een heilloze, doodlopende weg. We zullen ons als mensheid opnieuw moeten uitvinden als goede aardebewoners.
Dit boek beschrijft de contouren van een ecologische samenleving waarin de mens een constructief onderdeel van het verweven leven op aarde wordt en de natuurlijke principes en patronen in acht neemt. Kees Klomp laat 25 gerenommeerde essayisten vanuit hun expertise een aspect van de ecologie belichten; van wetenschap tot spiritualiteit, van onderwijs tot organisatie, en van gebiedsontwikkeling tot cultuur. Tezamen vormen deze essays een betekenisvolle bloemlezing van een florerende toekomst voor al het leven op aarde.
Met bijdragen van Matthijs Schouten, Jessica den Outer, Willem Ferwerda, Leen Gorissen, Pim Martens & Carijn Beumer, Gert Biesta, Koos Biesmeijer, Tim van Hattum, Bram Büscher & Esther Turnhout, Nynke Laverman, Noelle Aarts & Anne Vanderveen, Hans Stegeman & Danijela Piljic, Ann Sterckx, Anne van Leeuwen, Ellen Weerman & Hanneke van Leur, Ewelina Schraven, Felix van Hoften, Klaas Kuitenbrouwer, Marian Stuiver & Lizzy Peerenboom, Nadine Maarhuis, Patrick Nullens, Rik van der Linden, An Kramer en Chris Julien.
Gerelateerde boeken
-
-
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.
-