Sterck en de Vreese
Sterck en de Vreese
Sterck & De Vreese
Sterck & De Vreese is een uitgeverij van boeken over geschiedenis, kunst, natuur en samenleving. Aangenaam kennis te maken!
Sterck & De Vreese is een uitgeverij van boeken over geschiedenis, kunst, natuur en samenleving. Aangenaam kennis te maken!
gespecialiseerd in boeken over geschiedenis, kunst, natuur en samenleving.
€ 69,90
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van al het nieuws aangaande boeken, presentaties en meer via onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van al het nieuws aangaande boeken, presentaties en meer via onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van al het nieuws aangaande boeken, presentaties en meer via onze nieuwsbrief
Maak kennis met onze auteurs
Maak kennis met onze auteurs
Maak kennis met onze auteurs
Als uitgeverij zijn wij trots op onze auteurs met diverse achtergronden en specialiteiten.
Als uitgeverij zijn wij trots op onze auteurs met diverse achtergronden en specialiteiten.
Als uitgeverij zijn wij trots op onze auteurs met diverse achtergronden en specialiteiten.
Onze auteurs
Recent verschenen
-
-
De grimmige lente van 1940
De lotgevallen van 18 jongeren tijden de Tweede WereldoorlogMarc Verschooris€ 27,90 -
Ambachtelijk ijs in zeven lessen
Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.
Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!
-
Uitgelicht
-
Fauna en Flora van de Vlaamse kust
De historische Vlaamse kust maakt deel uit van de Noordwest-Europese kustvlakte die zich uitstrekt van Noord-Frankrijk tot Denemarken. Deze gids behandelt een lang en smal gebied van ongeveer 120 kilometer lang en minder dan 5 kilometer breed. De grensoverschrijdende (Nederland, België en Frankrijk) regio herbergt een grote variatie aan leefgebieden voor fauna en flora: zandstranden, slikken, schorren, stuivende duinen, mosduinen, duinpannen, duingraslanden, duinstruwelen en duinbossen. Ook oudere, ontkalkte duingebieden met soorten die kenmerkend zijn voor zure, droge zandgronden kunnen we er aantreffen. Leefgebieden van rotskusten worden hier vervangen door golfbrekers, staketsels en andere door de mens aangebrachte structuren.
Fauna en Flora van de Vlaamse kust is het vierde deel in de reeks schitterende veldgidsen over belangrijke natuurgebieden in de Benelux. Ze zijn geïllustreerd met prachtige diarama’s van de leefgebieden en honderden levensechte illustraties van de soorten door de bekende Catalaanse natuurillustrator Toni Llobet. De teksten zijn van de vooraanstaande veldecoloog Hans Baeté, en dit alles onder wetenschappelijke leiding van professor Bart Muys.
-
-
Het geheime leven van taalfouten
(Hoe ze ontstaan en waarom ze standhouden)Marten van der Meulen€ 27,90 -
Het Grote Zen Doe Boek
Van aandacht tot Zen. Alles over leven in balansArno van Haren, Suzan van Lieshout€ 35,00