Als je huisdier overlijdt
€ 22,90
Huisdieren zijn belangrijke leden van het gezin. Als ze sterven, kan het verdriet groot zijn. In deze gids gebruikt de auteur haar persoonlijke ervaring en expertise op het gebied van rouwverwerking om lezers 31 dagen lang te begeleiden met oefeningen en ondersteuning bij het verwerken van hun verlies.
Hoewel we een volk van dierenliefhebbers zijn, wordt er weinig emotionele steun geboden aan degenen die rouwen om de dood van een dier. Deze zeer praktische gids zal iedere worstelende en rouwende eigenaar helpen het verlies van een huisdier te verwerken.
‘Een prachtig, gevoelig en nuttig boek voor iedereen die door het verdriet van het verlies van een geliefd huisdier gaat.’ – Goodreads *****
Dit boek was een welkome begeleiding tijdens een heel moeilijke tijd. Doordacht en attent en vol verhalen van mensen die het verlies begrijpen. Troostrijk. – – Goodreads ****
Iedereen die een geliefd huisdier heeft verloren zal troost en steun vinden in Als je huisdier overlijdt.
Het maakt niet uit of het een recent verlies betreft of dat het al enige tijd geleden was. De verhalen en meelevende adviezen zullen je geruststellen dat alles wat je voelt normaal en begrijpelijk is.
Laat Millie Jacobs u begeleiden door uw pijn en u de tijd en ruimte geven om uw verlies te erkennen en uw verdriet te verwerken.
Millie Jacobs maakte het verlies van vele geliefde huisdieren mee. In haar werk als rouwbegeleidster heeft zij gezien hoe het verlies van een huisdier zeer pijnlijk kan zijn en dat anderen dat vaak niet begrijpen.
Gerelateerde boeken
Genezen met kruiden
100 kruidenmonografieen, 270 ziektebeelden, 240 kruidenrecepten2019-09-04€ 27,50Genezen met kruiden
€ 27,50Hooikoorts in het voorjaar? Puistjes van de puber? Slapeloosheid door stress? Brandend maagzuur? Voor tal van vervelende aandoeningen kunnen kruiden verlichting brengen.
In Genezen met kruiden komen de jarenlange ervaring en kruidenkennis van docent fytotherapie en natuurgeneeskunde Jan Dries samen. Een onmisbare raadgever in ieder gezin en een uitstekend werkinstrument voor iedere herborist, fytotherapeut of hulpverlener die open staat voor de fascinerende wereld van de kruiden. Wetenschappelijk onderbouwd en resultaatgericht.
Het boek bestaat uit drie delen:
• 100 beschrijvingen van kruiden die courant in de kruidengeneeskunde worden gebruikt. Je leert er alles over welk kruid geschikt is voor welke aandoening.
• 270 ziektebeelden: welke kwaal kan je met welk kruid aanpakken?
• 240 kruidenrecepten: naast een korte beschrijving van de ziekte krijg je verschillende varianten van kruidenrecepten met de vermelding van de gebruikte kruiden in de juiste verhoudingen.Jan Dries behoort tot de pioniers die in de jaren zeventig van de vorige eeuw opnieuw aandacht vroegen voor kruiden, gezonde voeding, vegetarisme, respect voor de natuur en het milieu, maar ook voor natuurgeneeskunde en fytotherapie. Hij studeerde natuurgeneeskunde aan de Heilpraktikerschule van dr. Hardt in Solingen (D) en was jarenlang werkzaam als hoofdtherapeut in het gezondheidscentrum Avicenna in Genk (B).
Jan Dries stichtte in 1988 de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg, met scholen in Antwerpen, Gent, Leuven en Maastricht, en was er werkzaam als docent in de fytotherapie en natuurgeneeskunde. Dit kruidenboek is het resultaat van zijn jarenlange ervaring en zijn enorme kennis over kruiden en natuurgeneeskunde. Jan Dries verwierf als auteur van gezondheidsboeken internationale bekendheid, schreef ongeveer 150 boeken, studieboeken inbegrepen en schrijft om de twee weken een gezondheidsartikel voor zijn ruim 60.000 volgers.
Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593
Proef de smaak van de 16de eeuw2020-11-12€ 35,00Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593
€ 35,00Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo’n driehonderd recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus’ kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de tafelmanieren uit die tijd. De tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen.
Winnaar Joop Witteveenprijs 2022!
De Joop Witteveenprijs wordt uitgereikt aan een publicatie van de afgelopen twee jaar, waarin de geschiedenis van voeding in Nederland en België in de breedste zin van het woord is beschreven, aan de hand van gedegen historisch onderzoek. De ‘breedste zin van het woord’ slaat op onderzoeken over de geschiedenis van kookboeken, culinaire gebruiken, ingrediënten, huishoudkunde, etiquette, restaurants en voedingsleer, en nog veel meer. Dit jaar gaat de prijs naar Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 van Marleen Willebrands, Christianne Muusers en Alexandra van Dongen.
Eetbare bomen en struiken
Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten2020-11-05€ 22,50Eetbare bomen en struiken
€ 22,50Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.
Alzheimer
€ 24,95Zeven internationale onderzoekers zochten onafhankelijk van elkaar naar de oorzaken van Alzheimer. Zo legden ze verbanden tussen de sterke toename van dementie en milieuvervuiling, vonden ze links tussen het aftakelingsproces van de hersenen en voeding, beweging en doorbloeding. Maar ook fijnstof, chemicaliën, sproeimiddelen uit de landbouw, geïndustrialiseerd voedsel en het massaal gebruik van toegevoegde suikers en zoetstoffen in voedingsproducten en frisdranken werden als boosdoener aangewezen.
Chronische stress, mentale en cognitieve overbelasting, een negatieve instelling, angst, eenzaamheid, depressie en andere psychische stoornissen vullen het lijstje met oorzaken aan.
Het boek is hoopvol, maar schept geen valse hoop. Preventie is een haalbaar doel door risicofactoren zoveel mogelijk uit te schakelen. Ook in de eerste fase van de ziekte kan nog veel gedaan worden om de symptomen af te remmen zodat de patiënt nog zolang mogelijk zo goed mogelijk blijft functioneren.