Als je huisdier overlijdt
€ 22,90
Huisdieren zijn belangrijke leden van het gezin. Als ze sterven, kan het verdriet groot zijn. In deze gids gebruikt de auteur haar persoonlijke ervaring en expertise op het gebied van rouwverwerking om lezers 31 dagen lang te begeleiden met oefeningen en ondersteuning bij het verwerken van hun verlies.
Hoewel we een volk van dierenliefhebbers zijn, wordt er weinig emotionele steun geboden aan degenen die rouwen om de dood van een dier. Deze zeer praktische gids zal iedere worstelende en rouwende eigenaar helpen het verlies van een huisdier te verwerken.
‘Een prachtig, gevoelig en nuttig boek voor iedereen die door het verdriet van het verlies van een geliefd huisdier gaat.’ – Goodreads *****
Dit boek was een welkome begeleiding tijdens een heel moeilijke tijd. Doordacht en attent en vol verhalen van mensen die het verlies begrijpen. Troostrijk. – – Goodreads ****
Iedereen die een geliefd huisdier heeft verloren zal troost en steun vinden in Als je huisdier overlijdt.
Het maakt niet uit of het een recent verlies betreft of dat het al enige tijd geleden was. De verhalen en meelevende adviezen zullen je geruststellen dat alles wat je voelt normaal en begrijpelijk is.
Laat Millie Jacobs u begeleiden door uw pijn en u de tijd en ruimte geven om uw verlies te erkennen en uw verdriet te verwerken.
Millie Jacobs maakte het verlies van vele geliefde huisdieren mee. In haar werk als rouwbegeleidster heeft zij gezien hoe het verlies van een huisdier zeer pijnlijk kan zijn en dat anderen dat vaak niet begrijpen.
Gerelateerde boeken
-
Friluftsliv
Friluftsliv (letterlijk vrije-lucht-leven) is de Noorse manier om je thuis te voelen in de buitenruimte. Eric Brinckmann beschrijft met zijn zoon Benjamin op een luchtige, verhalende en praktische manier het leven in de open ruimte van het Noorse en Nederlandse landschap: buiten slapen, je oriënteren op de zon en de sterren, kamperen met zo min mogelijk spullen, of kanoën in een eindeloos landschap vermengt met praktische toepassingen van eetbare planten, bruikbare bomen en leesbare wolken en Sami-weetjes. Dit is een lees-, reis- en doe-boek dat begint in je eigen tuin of op je balkon: daar valt de buitenwereld al op een spannende manier te beleven. Je kunt daar blijven of er verder op uit trekken, allebei goed. De auteurs vergeten niet dit buitenleven in een historische en filosofische context van Arne Naess en Spinoza te plaatsen en daarmee extra diepgang te geven.
Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie en is momenteel directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel en schrijver van filosofische wandelboeken.
Benjamin Brinckmann (1992) studeerde milieukunde in Noorwegen en woont nu in Sandefjord (Noorwegen) waar hij onder andere docent Friluftliv is.
Geïllustreerd met informatieve zwart/wit tekeningen. -
Gebak met groenten
In Gebak met groenten neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar de wondere wereld van zoet gebak en desserts met groenten. Brownies met courgette? Koekjes met broccoli? Of wat dacht je van crème brûlée met pompoen? Niets is te gek voor Vegamuze! In dit unieke bakboek leer je hoe je het allerlekkerste vegan gebak op tafel kunt toveren, en dat allemaal met groenten in de hoofdrol. Aan de hand van 45 inspirerende recepten, een explosie aan persoonlijke anekdotes en baktips ontdek je hoe lekker zoet gebak met groenten kan zijn. Van klassieke desserts als Boules de Berlins en wortelcake, tot inventieve en knotsgekke toetjes zoals glühweincake met witloof en cheesecake met asperges.
-
Gek op groenten!
Of je nu kiest voor Pastinaak in ’t Groen, of de Theatrale bloemkool met tikka massalasaus op tafel tovert, of aan de slag gaat met het recept voor Zoete aardappel wentelteefjes en smult van een rijkelijke portie Tiramisu met Porcini, in Gek op Groenten! laat Vegamuze aka Eveline Versluys je zien én proeven hoe veelzijdig, creatief en ongelofelijk lekker koken met groenten kan zijn.
Als gevestigde waarde in de cateringwereld weet Vegamuze als geen ander hoe je het beste in groenten naar boven haalt en hoe je kunt koken met een overvloed aan smaak. Ze deelt haar culinaire ervaring met de lezer op een speelse manier, zodat ook jouw liefde voor groenten aangewakkerd wordt.
Verrassend inventief, van ontbijt tot diner en gewoonweg heel erg lekker: zo proefde je groenten nog nooit! De fotografie van Toos Vergote laat je alvast watertanden! -
De natuur op je huid
In De natuur op je huid laat Marion Naudts zien waarom natuurlijke cosmetica een goede keuze is én hoe je zelf verzorgende producten kunt maken. Stap-voor-stap leer je de basisprincipes: hoe maak je een crème, balsem, gel of schuimende shampoo? Welke producten kies je voor jouw huidtype en hoe bewaar je jouw zelfgemaakte cosmetica?
Aan de hand van meer dan 50 recepten en evenveel interessante weetjes kan je eindeloos gaan variëren: een kleimasker of shampoobar, een romige bodycrème of een spray tegen haarroos, een anti-littekenzalf of solide scheerschuim. Van top tot teen, voor elk stukje huid, voor man, vrouw en kind.
Marion is orthopedagoog en herborist. Onder de naam ‘Marion Maakt’ geeft zij workshops waarin ze enthousiast vertelt hoe je natuurlijke verzorgingsproducten kan maken.