Basisgids vliegen en muggen

Herkenning van de belangrijkste families van Europese Diptera
Denis Richard, Pierre-Olivier Maquart

 34,90

Let op! Verwacht rond 22-01-2025

Basisgids vliegen en muggen is de eerste gids in Europa waarin meer dan driehonderd soorten Diptera, van de 19.000 die in Europa bekend zijn, beschreven worden. Het illustreert de buitengewone diversiteit van deze insectenorde. Deze inleiding tot de Diptera bevat de essentiële kenmerken van deze insecten samen en schetst de belangrijkste aspecten van hun levenscyclus en hun rol in het milieu. Elke soort gaat vergezeld van een foto waarmee je de soort kunt herkennen of kunt plaatsen in het geslacht of de familie waarin deze thuishoort. Een korte notitie specificeert de meest opvallende punten van zijn anatomie, biologie en verspreiding. • Meer dan driehonderd vliegen- en muggenportretten in hoge resolutie • Alle belangrijke families van Europese Diptera.• Een geïllustreerde sleutel tot het bepalen.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
320
Druk:
1
Datum verwacht:
22-01-2025
ISBN:
9789464712568

Gerelateerde boeken

 • Orchideeën in Noord-Nederland

  Parels van onze natuur
  Hans Dekker
   18,95

  Orchideeën in Noord-Nederland

  Deze tweede druk is uitgevoerd met een luxe, glanzende hardcover.

  Dat er in Noord-Nederland wilde orchideeën voorkomen is niet algemeen bekend. In dit boek beschrijft Hans Dekker alle hier voorkomende soorten én de landschappen waarin deze prachtplanten leven.

  Het boek bevat tientallen foto’s van orchideeën, waardoor het herkennen in het veld makkelijker wordt. Bovendien zijn er veel foto’s opgenomen van Noord-Nederlandse natuurgebieden waarin orchideeën voorkomen. Ook is er aandacht voor soorten die helaas zijn uitgestorven, soorten zijn die aangeplant en zelfs voor orchideeënsoorten die een stukje over de grens groeien. Bescherming en beheer
  krijgen eveneens de nodige aandacht. Om het u gemakkelijk te maken staan achter in het boek tips om er zelf op uit te gaan en heerlijk te genieten van onze orchideeënrijke natuur.

  Hans Dekker (1957) werkt vanaf zijn achttiende in de wereld van natuur en landschap.
  Hij heeft diverse publicaties over natuur op zijn naam staan. Op zoek naar wilde orchideeën reist hij door heel Europa, maar de orchideeën van Noord-Nederland hebben zijn grootste interesse.

   18,95
 • Expeditie Spitsbergen

  Klimaatverandering in de wereld van het rijzende land
  Frank von Hebel
   22,90
 • Overkanters

  Verhalen van een eigenzinnige natuurgids
  Arthur Oosterbaan
   14,90
 • Wadwachters

  Over tekenen van vogels, het getij en droogvallen op het wad
  Erik van Ommen, Wilma Brinkhof
   24,90