Diersporen van Europa
€ 59,90
DE GROTE ENCYCLOPEDIE VAN DE DIERSPOREN VAN EUROPA
Met ruim 1600 foto‘s en tekeningen geeft dit tot in het detail doordachte standaardwerk een uitstekend visueel en didactisch inzicht in de wereld van de wilde dieren.
Het boek bevat een uitgebreide inleiding tot de basisprincipes van het spoorzoeken, gedetailleerde beschrijvingen en metingen van prenten en gangen en het maakt praktische vergelijking mogelijk met soorten die gemakkelijk met elkaar verward kunnen worden. De vergelijkingsplaten geeft de prenten weer van zoogdieren en vogels op ware grootte. In gedetailleerde portretten per diersoort beschrijft de auteur uitvoerig alle sporen, evenals de biologie.
Tenslotte behandelt het boek prenten en graasplekken, nesten, holen en andere sporen van veel voorkomende vogels, reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren.
‘Een fascinerend boek dat de lezer met een enorme schat aan gedetailleerde kennis, prachtige foto‘s en illustraties op nieuwe wegen leidt in het diverse universum van dierensporen.’
Lorenz Knauer, voorzitter Jane Goodall Institut Deutschland
‘Dit boek is een mijlpaal voor iedereen die geïnteresseerd is in Europese wilde dieren en hun sporen. Een ongelooflijke schat aan kennis, goed doordacht en op een aansprekende manier gecommuniceerd.’
Eva Goris, Deutsche Wildtier Stiftung
Gerelateerde boeken
-
-
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.