Fauna and Flora of the Sonian forest

Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet

 17,50

The Sonian Forest has been recognised as part of the Unesco World Heritage site ‘Ancient and Primeval Beech Forests’. An attractive title for a forest that has never been under agriculture and was already mentioned in charters dating back to the 12th century. For centuries it was a major source of wood and game. Despite land sales followed by large-scale deforestation in the 1830’s, this wooded area on the outskirts of Brussels sill covers more than 5,000 ha. 

This nature guide ‘Fauna and flora of the Sonian Forest’ invites you to discover the most beautiful peri-urban forest of Europe. For beginners it’s an ideal start to get to know species in their environment. For naturalists it’s a key to discovering lesser known groups of plants, fungi and animals. The guide contains 9 enticing dioramas of habitats and more than 700 lifelike illustrations of species by the famous nature illustrator Toni Llobet, enriched with expert text by field ecologist Hans Baeté under scientific supervision of Prof. Bart Muys (KU Leuven) 

‘Fauna and flora of the Sonian Forest’is the first episode in a new series of field guides visiting major nature areas in the Benelux. What sets these field guides apart is their compact but exhaustive exploration of plants, fungi, birds, insects, mammals, etc for a specific region. So hikers can explore an area with only one guide at hand. 

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Engels
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
144
Druk:
1
Uitgiftedatum:
25-02-2021
Gewicht:
296 gram
Afmeting:
200x130x14 mm
ISBN:
9789056156862

Gerelateerde boeken

  • Oudolf Hummelo

    Oudolf Hummelo

    Noel Kingsbury, Piet Oudolf
     29,95

    Oudolf Hummelo

    De tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het Gelderse Hummelo waren een begrip, en haast een bedevaartsoord, voor de vele internationale bewonderaars van de tuin- en landschapsarchitect. De combinatie van kwekerij en tuin vormde de basis van de ongeëvenaarde plantenkennis van Oudolf en van zijn vermogen tot experimenteren en vernieuwen. Kennis en ervaring die hij toepast in zijn wereldberoemde projecten, zoals de High Line in New York, en het ‘Oudolf Field’ bij de kunstgalerie van
    Hauser & Wirth in Somerset.
    Dit boek beschrijft de veranderende kijk op beplanting van tuinen en openbare ruimtes gedurende de afgelopen vijfendertig jaar, aan de hand van de tuin en voormalige kwekerij die Piet Oudolf samen met zijn vrouw Anja heeft aangelegd. Het geeft ook een goed beeld van Oudolfs weg naar wereldfaam. Deze nieuwe editie is uitgebreid met recente projecten in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland.

    Noel Kingsbury is journalist en tuinontwerper. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops en breekt in zijn werk een lans voor een natuurlijke en duurzame benadering van tuinontwerpen en beplanten, Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken op zijn naam staan, waaronder vijf samen met Piet Oudolf.

     29,95
  • De evolutie van liefde

    De evolutie van liefde

    Een dierlijke geschiedenis van de beschaving
    Rob de Jong
     29,90
  • Aarde-emoties

    Aarde-emoties

    Een nieuwe taal voor een nieuwe wereld
    Glenn A. Albrecht
     34,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50