Gids voor de Maan

Klaas van Berkel, Peter Barthel

 24,90

Let op! Verwacht rond 25-09-2024

Binnenkort lopen er waarschijnlijk opnieuw mensen op de maan. Voor deze mens, maar ook voor de thuisblijvers, is deze rijk geïllustreerde Maan-gids bedoeld. Het boek bevat de laatste wetenschappelijke inzichten en beschrijft de Maancultuur (die vooral op Aarde te vinden is). Zo lezen we over het ontstaan van de Maan, over Maangesteenten en de zoektocht naar Maanleven, maar ook over de culturele betekenis van de Maan in onder meer de religie, de psychologie, in sciencefiction en in films. Een veelzijdige en rijk geïllustreerde gids voor maanreizigers en thuisblijvers

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
192
Druk:
1
Datum verwacht:
25-09-2024
ISBN:
9789464712346

Gerelateerde boeken

 • Verdwaald in de werkelijkheid

  De mens op zoek naar zijn plaats in de kosmos
  Hans Plets
   25,95

  Verdwaald in de werkelijkheid

  De mens stond eeuwenlang in het centrum van een behapbaar en geborgen universum, tot Copernicus de mens uit het centrum van de kosmos verjoeg, en we uiteindelijk zelfs verbannen werden naar een uithoek van de Melkweg, een onbeduidend stipje in een onpeilbaar groot universum. Hoe meer we weten, hoe raadselachtiger de wereld blijkt. Een kosmos geregeerd door toeval, zonder plan, zonder doel. Vandaag zijn we nog steeds op zoek naar het ultieme inzicht in de fundamenten van de werkelijkheid en onze verhouding tot de kosmos. Is onze eindbestemming wel bereikbaar? Zijn we niet stilaan hopeloos verdwaald?

  Hans Plets is fysicus, sterrenkundige en filosoof. In dit boek combineert hij deze drie domeinen bij zijn zoektocht naar onze kennis over de werkelijkheid en komt tot unieke inzichten op het gebied van de wetenschap, filosofie en geschiedenis.

   25,95
 • Spelen met oneindigheid

  Verrassende figuren en patronen
  Hans Zantema
   22,90
 • Met een verrekijker het heelal in

  Een praktische gids
  Paul Bakker
   24,90

  Met een verrekijker het heelal in

  Ben je graag buiten en kijk je graag naar de sterren, bijvoorbeeld tijdens vakanties, of gewoon thuis op een mooie zomeravond? Deze gids laat je met eigen ogen onbekende details van de maan zien en bijzonderheden als sterrenhopen, nevels en dubbelsterren. Ook melkwegstelsels, miljoenen lichtjaren ver, liggen binnen het bereik. Met een verrekijker het heelal in is een praktische, informatieve en rijk geïllustreerde gids, die helpt om zonder telescoop of andere ingewikkelde apparatuur diep het heelal in te kijken. Het waarnemen met een gewone verrekijker staat hierbij centraal.

   24,90
 • Atlas van de onzichtbare feiten

  James Cheshire, Oliver Uberti
   29,90