Hoe doe ik onderzoek

En schrijf ik een scriptie?
Amanda Balke

 19,90

Let op! Verwacht rond 15-01-2026

Het schrijven van een scriptie is vaak een worsteling. Want hoe kies je een geschikt onderwerp, en hoe weet je welke methodologie daar bij past? Hoe bepaal je het theoretisch kader? Welke bronvermelding gebruik je? En hoe bepaal je welke informatie je opneemt in de conclusie?

Dit boek loodst je stap voor stap door het hele onderzoeks- en schrijfproces. Je leert daarbij ook hoe je de discussie vormgeeft, en welke informatie in bijlagen mag worden opgenomen. Deze basisgids is geschikt voor alle studenten van alle niveaus en richtingen. Naast algemene richtlijnen biedt het boek specifieke informatie voor verschillende soorten opleidingen.

Amanda Balke werkt fulltime als extern scriptiebegeleider bij meerdere bureaus. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en Geschiedenis.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
144
Druk:
1
Datum verwacht:
15-01-2026
ISBN:
9789464713831

Gerelateerde boeken

  • De verstandige kock

    De verstandige kock

    Marleen Willebrands, Alexandra van Dongen, Manon Henzen
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • Het Grote Zen Doe Boek

    Het Grote Zen Doe Boek

    Van aandacht tot Zen. Alles over leven in balans
    Arno van Haren, Suzan van Lieshout
     35,00
  • Ambachtelijk ijs in zeven lessen

    Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.

    Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!

     24,90
  • Hoe doe ik onderzoek

    En schrijf ik een scriptie?
    Amanda Balke
     19,90