Bordopmaak in zeven lessen
€ 24,90
Waarom is een mooi gepresenteerd bord zo belangrijk? Omdat we allemaal met onze ‘ogen’ eten. Als er een prachtig opgemaakt bord op tafel komt waar de hoofdcomponent als het ware op een troon zit, de garnituren ondersteunend werken, en kleur en geur een feestje voor de zintuigen zijn … dan weten we nog voor we ook maar geproefd hebben zeker dat dit lekker is.
Wil je ook leren hoe je een bord perfect opmaakt? In zeven lessen en twintig wetten leer je alles over soorten borden, spuittechniek, portiegroottes, sausjes, schuimpjes en poedertjes … Maar ook over de interactie tussen visuele en smaaktechnische aspecten als smaak en smaakbalans, textuur en kleur. De vele foto’s tonen hoe het niet moet, maar ook hoe je wél kan scoren. En je kunt zelf oefenen met behulp van de lekkere recepten in dit boek. Bordopmaak in zeven lessen is daarmee een lees-, leer- en oefenboek.
Jan Boeren werd in 2011 geïntroduceerd in de wonderlijke wereld van de amateurkoks. Tegenwoordig mag hij zich Maître de Cuisine noemen. In 2016 richtte hij Le Cuisinier op, een kennisplatform voor amateurkoks waar hij Bordopmaak in zeven lessen ook als digitale cursus aanbiedt.
Gerelateerde boeken
-
Vooruit met de geit!
Karen Soeters is een van Nederlands bekendste dierenbeschermers. Terwijl de stenen door haar ruiten vliegen en de doodsbedreigingen binnenstromen, weet ze met originele acties tal van mensen te bereiken. Op vrolijke wijze vertelt Soeters hoe zij tot haar originele acties komt en hoe erop wordt gereageerd. We treffen haar opgesloten in een bloedhete auto – het overkomt honden regelmatig – of vastgeklemd tussen tralies van een ligbox voor zeugen. Als het nodig is, gaat Soeters met een verborgen camera op pad. Filmend in slachthuizen en dierentuinen, op veemarkten en bij hondenfokkers trotseert ze doodsangsten.
Een hartverwarmend boek van een activist die dieren een stem geeft.
Karen Soeters is oprichter van AnimalsToday.nl & House of Animals, communicatiewetenschapper en directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation.
-
-
-