In Siberië zijn geen wegen alleen richtingen

Gerard Boere

 29,90

Let op! Verwacht rond 14-03-2024

Ganzen, steltlopers … dunbekwulp! De kennis in Nederland over veel van ‘onze’ vogelsoorten in het Waddengebied was al enorm in de jaren tachtig van de vorige eeuw, maar er bestond een enorme wetenschappelijke honger naar eigen waarnemingen en onderzoek in de broedgebieden: arctisch Siberië.

In Siberië zijn geen wegen, alleen richtingen neemt de lezer mee naar het taaie werk om dat onderzoek voor elkaar te krijgen. Congressen, wodka, stom toeval, vertrouwen tussen individuen, de val van de Muur en de volhardendheid van Gerard Boere hebben geleid tot een aantal expedities in de waterrijke en bijzonder uitgestrekte toendra regio’s als Taimyr, de Lena- en Pechoradelta en de eindeloze steppe- en moerasgebieden in Zuid Siberië in de regio Novosibirsk; mede het ‘oorsprongbiotoop’ van onze weidevogels. Gerard Boere beschrijft van binnenuit wat er nodig was om deze expedities te organiseren en wat zij opleverden. Voor zijn rol als coördinator vanuit de Nederlandse overheid (LNV) ontving hij van de Russische overheid de hoogste natuurbeschermingsonderscheiding als eerste buitenlander ooit.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
352
Druk:
1
Datum verwacht:
14-03-2024
ISBN:
9789464711684

Gerelateerde boeken

 • Wetterlân

  Lân fan takomst
  Eddy Wymenga, Ysbrand Galama
   12,90

  Wetterlân

  Us lân fan wyn, waad en wetter is yn de rin fan ieuwen feroare yn in greidelânskip dêr’t boeren foarút koene en dêr’t it optilde fan blommen en fûgels. Yn omtrint in hiele ieu is dat omslein yn in produksjelânskip dat fier ôfstiet fan de mienskip. Der is gjin paad werom mar wol in wei foarút nei in lânskip dat libbet en dêr’t wat te belibjen is. En dêr’t de
  boeren takomst ha en romte is foar wetter en bioferskaat. Doar te feroarjen!

   12,90
 • 50 knopen die je moet kennen

  Leer knopen leggen voor zeilsport, klimmen, kamperen en veel meer
  Marty Allen
   15,00
 • Akkerflora

  Natuurgids
  Mark Meijrink
   17,90

  Akkerflora

  Met meer dan 150 soorten van onze akkerflora is dit de eerste complete herkenningsgids voor soorten planten die voorkomen in akkers in Nederland en Belgie. Ook de meest voorkomende graansoorten zijn opgenomen. Heldere foto’s en beschrijvingen maken herkenning eenvoudig. De auteur geeft daarnaast extra informatie over beheer, het verzamelen en bewaren van zaden en het type akker waarin de akkerflora voorkomt.

   17,90
 • 61 eilanden in de Waddenzee

  Een ontdekkingsreis
  Evert Jan Prins
   49,90

  61 eilanden in de Waddenzee

  Evert Jan Prins brengt als eerste alle 61 bewoonde en onbewoonde Waddeneilanden in beeld met schitterende fotografie en unieke reisverhalen. De Nederlandse, Duitse en Deense eilanden kennen landschappelijk en historisch veel overeenkomsten, maar de auteur laat ook feilloos het eigen karakter van ieder eiland zien. Hij neemt de tijd om de inwoners aan het woord te laten, heeft veel oog voor de cultuurhistorie en overal is de overweldigende natuur aanwezig. Een schitterend cadeauboek met meer dan 500 foto’s en kaarten over dit geweldige gebied dat aangewezen is als Unesco Werelderfgoed.

  Evert Jan Prins is kenner van het Waddengebied en heeft jarenlang rondgezworven om alle eilanden te kunnen bezoeken.

   49,90