Klimmend groen

Voor elke tuin en gevel
Martin Hermy

 39,90

Let op! Verwacht rond 23-10-2024

Klimmend groen is een verzamelwoord voor alle planten die verticaal hun weg zoeken langs gevels, pergola’s, palen en omheiningen. Het is dé oplossing voor iedereen die slechts beschikt over een kleine tuin, gevel of balkon. Het volstaat bijvoorbeeld al om een tegel te wippen om op die plaats een bloeiende klimplant te laten groeien. Goed om te weten is dat klimplanten het ook in bakken goed doen. In een mum van tijd kan je genieten van fris groen en een zee van bloemen, die op hun beurt bijen laten floreren. In dit boek maak je kennis met ruim zevenhonderd soorten en cultivars. Welke planten gedijen waar het best? Welke klimhulpen heb je nodig? Hoe en wanneer plant je ze aan? En vooral ook: hoe zorg je ervoor dat je plant jarenlang gezond blijft? Rozen, clematissen, blauweregen en klimop worden apart behandeld. Voor elke groep is gelet op de grootte van de klimplant, het type, sierkenmerken als bloemkleur, bloemgrootte, geur, eetbare vruchten …

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
340
Druk:
1
Datum verwacht:
23-10-2024
ISBN:
9789464712278

Gerelateerde boeken

 • Oud water in de nieuwe tijd

  Schoon grondwater is van levensbelang
  Ab Grootjans, Henk Everts, Ineke Noordhoff, Jan Bakker, Niels Grootjans, Piet Schipper
   39,90
 • Wildplukken in de stad

  Eetbare wilde planten dicht bij huis
  Klaske Kamstra, Wross Lawrence
   19,95
 • Diersporen van Europa

  Determineren en interpreteren
  Joscha Grolms
   59,90

  Diersporen van Europa

  Dit boek is een mijlpaal in de kennis over sporen van wilde dieren in Europa

  Diersporen spreken tot de verbeelding omdat ze een verborgen wereld bloot leggen. Met dit complete en bijzonder fraaie standaardwerk voor beginners en gevorderden biedt dé deskundige op diersporengebied in Europa inzicht in deze spannende wereld van de diersporen.

  Diersporen van Europa bevat een inleiding over de grondbeginselen van het spoorzoeken en nauwkeurige beschrijvingen van prenten en loopsporen. De prenten van de zoogdieren en vogels worden natuurgetrouw en op ware grootte afgebeeld. De verschillen tussen soorten die gemakkelijk met elkaar verward kunnen worden, worden op heldere wijze behandeld. Het boek behandelt ook prenten voetafdrukken, vraatsporen, nesten, holen en andere sporen van de belangrijkste vogels, reptielen, amfibieën en ongewervelden. In beschrijving van de dieren beschrijft de auteur naast deze sporen ook uitvoerig de biologie van de soort.

  – bevat meer dan 1100 foto’s en 500 tekeningen
  – belangrijke en onmisbare bron voor natuurliefhebbers en voor professionals
  – Diersporen Europa is een standaardwerk van naam

  Joscha Grolms is een internationaal erkend spoorzoeker en een van de weinige specialisten op het gebied van sporen en tekens van dieren in Europa. Als docent en mededirecteur van zijn wildernisschool biedt hij seminars, excursies en een eenjarige cursus spoorzoeken aan.

   59,90
 • De complete kleurengids voor de tuin

  Francis Peeters, Guy Vandersande
   34,90