Limburgers voor beginners

Omgaan met de meest Zuidelijke Nederlanders
Roel Willems

 17,90

Deze gids is bedoeld voor iedereen die in het privéleven of op het werk met Limburgers in aanraking komt. Als medelander begrijpt u dit menstype niet vanzelf. Limburgers kunnen daardoor stug, gesloten of aanstellerig overkomen. Limburgers zullen u ook niet altijd goed begrijpen, met als gevolg dat u slecht aardt in de zuidelijkste provincie van ons land.

Wie beter om wil gaan met de meest zuidelijke Nederlanders, maakt via deze gids kennis met hun cultuur, tradities, gevoeligheden en leefgewoonten. Leer uzelf zien door de ogen van de Limburgers. Uiteindelijk zult u, zeker ook als Limburger, eerst gniffelen om het Hollandse onbenul, om elkaar vervolgens beter te begrijpen.

Een grappige, nuttige én serieuze kennismaking met de cultuurverschillen tussen Limburgers en de rest van Nederland

Roel Willems (1980) groeide op in Limbricht en woonde in Maastricht totdat hij de provincie verliet. In zijn periode buiten Limburg zag hij de verschillen tussen Limburgers en Nederlanders scherper dan voorheen. Het deed hem beseffen hoe anders Limburgers zijn, en ook hoe vaak dat tot onnodige verwarring leidt. Willems is psycholoog, en werkt als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
144
Druk:
4
ISBN:
9789464711332
Gewicht:
258 gram
Afmeting:
214x140x16 mm
Uitgiftedatum:
02-04-2024

Gerelateerde boeken

  • Gek op groenten!

    Gek op groenten!

    Het ultieme kookboek voor groenteliefhebbers
    Eveline Versluys, Vegamuze .
     29,90

    Gek op groenten!

    Of je nu kiest voor Pastinaak in ’t Groen, of de Theatrale bloemkool met tikka massalasaus op tafel tovert, of aan de slag gaat met het recept voor Zoete aardappel wentelteefjes en smult van een rijkelijke portie Tiramisu met Porcini, in Gek op Groenten! laat Vegamuze aka Eveline Versluys je zien én proeven hoe veelzijdig, creatief en ongelofelijk lekker koken met groenten kan zijn.
    Als gevestigde waarde in de cateringwereld weet Vegamuze als geen ander hoe je het beste in groenten naar boven haalt en hoe je kunt koken met een overvloed aan smaak. Ze deelt haar culinaire ervaring met de lezer op een speelse manier, zodat ook jouw liefde voor groenten aangewakkerd wordt.
    Verrassend inventief, van ontbijt tot diner en gewoonweg heel erg lekker: zo proefde je groenten nog nooit! De fotografie van Toos Vergote laat je alvast watertanden!

     29,90
  • Eindelijk

    Eindelijk

    Openhartig praten over de dood
    Caroline Kraft, Susann Brückner
     22,90
  • Drenten voor beginners

    Omgaan met een eigenzinnig volk
    Rolf Mulder
     17,90
  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50