Natuurbeheer
€ 65,00
Wat zijn natuurlijke processen? Waarom sterven populaties uit? Wat zijn ecosysteemdiensten? Waarom zijn waterplassen en moerassen zo belangrijk? Werkt natuurbeheer in tijden van klimaatverandering? Waarom grazen er koeien en paarden in een natuurgebied? Wat is het probleem met stikstof en fosfor? Mag natuur niet gewoon natuur zijn, spontaan, zelfstandig,
authentiek, wat wilder? Waarom is natuurherstel even belangrijk als natuurbeheer?
Natuurbeheer gaat in op fundamentele en praktische vragen waar natuurbeheerders, onderzoekers en beleidsmensen mee geconfronteerd worden. Het boek levert ook de brede kennis en inzichten voor beheer en behoud van onze belangrijkste ecosystemen zoals wetlands, graslanden, heiden, bossen en duinen. Belangrijke onderwerpen zijn de herwaardering van natuurlijke processen, de rol van grote grazers en natuurlijk ook klimaatadaptief natuurbeheer. Rewilding wint aan
populariteit en wordt hier als een boeiende, aanvullende natuurbehoudstrategie voorgesteld.
De auteurs van dit boek, Jan Van Uytvanck, Martin Hermy, Geert De Blust en Maurice Hoffmann paren al jaren praktijk aan wetenschappelijk onderzoek.
Gerelateerde boeken
-
50 knopen die je moet kennen
Leer knopen leggen voor zeilsport, klimmen, kamperen en veel meer€ 15,00 -
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.