Natuurbeheer

Praktijk en wetenschap hand in hand
Geert De Blust, Jan van Uytvanck, Martin Hermy, Maurice Hoffmann

 65,00

Wat zijn natuurlijke processen? Waarom sterven populaties uit? Wat zijn ecosysteemdiensten? Waarom zijn waterplassen en moerassen zo belangrijk? Werkt natuurbeheer in tijden van klimaatverandering? Waarom grazen er koeien en paarden in een natuurgebied? Wat is het probleem met stikstof en fosfor? Mag natuur niet gewoon natuur zijn, spontaan, zelfstandig,
authentiek, wat wilder? Waarom is natuurherstel even belangrijk als natuurbeheer?
Natuurbeheer gaat in op fundamentele en praktische vragen waar natuurbeheerders, onderzoekers en beleidsmensen mee geconfronteerd worden. Het boek levert ook de brede kennis en inzichten voor beheer en behoud van onze belangrijkste ecosystemen zoals wetlands, graslanden, heiden, bossen en duinen. Belangrijke onderwerpen zijn de herwaardering van natuurlijke processen, de rol van grote grazers en natuurlijk ook klimaatadaptief natuurbeheer. Rewilding wint aan
populariteit en wordt hier als een boeiende, aanvullende natuurbehoudstrategie voorgesteld.

De auteurs van dit boek, Jan Van Uytvanck, Martin Hermy, Geert De Blust en Maurice Hoffmann paren al jaren praktijk aan wetenschappelijk onderzoek.

Gewicht:
2384 gram
ISBN:
9789056159702
Afmeting:
287x239x38 mm
Druk:
1
Aantal pagina's:
504
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover
Uitgiftedatum:
21-11-2022

Gerelateerde boeken

  • Met een verrekijker het heelal in

    Met een verrekijker het heelal in

    Een praktische gids
    Paul Bakker
     24,90

    Met een verrekijker het heelal in

    Ben je graag buiten en kijk je graag naar de sterren, bijvoorbeeld tijdens vakanties, of gewoon thuis op een mooie zomeravond? Deze gids laat je met eigen ogen onbekende details van de maan zien en bijzonderheden als sterrenhopen, nevels en dubbelsterren. Ook melkwegstelsels, miljoenen lichtjaren ver, liggen binnen het bereik. Met een verrekijker het heelal in is een praktische, informatieve en rijk geïllustreerde gids, die helpt om zonder telescoop of andere ingewikkelde apparatuur diep het heelal in te kijken. Het waarnemen met een gewone verrekijker staat hierbij centraal.

     24,90
  • A fascinating journey along the eyes of animals

    A fly has two eyes, but they consist of hundreds of separate parts, each with its own lens. The eyes of rabbits are implanted sideways to see danger coming. What do all eyes have in common? They all do “something” with light. The renowned ophthalmologist Dr Frank J. Goes takes you on a fascinating journey along the eyes of animals. Changing climate, continental drift and the amount of oxygen in the air influenced the development of animal species and their eyes. Colour vision, sharpness, nearsighted or farsighted, facet eyes, eyes on stalks. The variation is endless, but animals always have eyes adapted to the search for food and survival.

    DR. FRANK J. GOES is a consultant at the Goes Eye Center in Antwerp, which he founded in 1969. In addition to his activities as an ophthalmologist, he is also a lecturer at Ehsal high school,
    an ambassador for the NGO ‘Light for the World’ and a consultant in medical legal matters.

     49,90
  • Werk in een natuurmuseum

    Werk in een natuurmuseum

    Over sabeltandkatten, watervlooien, stadsreuzen, en een steenmarter op mijn bagagedrager
    Bram Langeveld
     24,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50