Ontwerp je eigen ecologische siertuin

Klimaatrobuust en biodivers
Herman Dierickx

 35,00

Let op! Verwacht rond 15-03-2024

Wil je een tuin aanleggen als wijkplaats voor honderden soorten ongewervelden, insecten, vlinders en aangepaste wilde planten die hen een jaar lang voedsel en een onderkomen verschaffen? Klinkt goed. Maar hoe begin je eraan?

Herman Dierickx neemt je bij de hand om met de nodige finesses een ecologische tuin te ontwerpen, aan te leggen en te beheren. De nadruk ligt op doorlevende, wilde plantensoorten. Meer dan ooit krijgt ‘water’ de nodige aandacht omdat dit een steeds crucialer element wordt in deze tijden van klimaatverandering. Ook de opbouw van een gezonde bodem – het zogenoemde bodemgeheugen – waar planten en mycorrhizae zo harmonieus mogelijk met elkaar samenleven en het belang van bladluizen, mieren, mollen, wilde bijen, wespen en nog veel ander fraais passeren de revue.

De plantenlijsten met aandacht voor bloembogen, de plannetjes, en vele andere praktische tips maken van dit boek een standaardwerk voor iedereen die zijn tuin wil omvormen tot een hotspot van biodiversiteit

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
320
Druk:
1
Datum verwacht:
15-03-2024
ISBN:
9789464711608

Gerelateerde boeken

  • De verstandige kock

    Alexandra van Dongen, Manon Henzen, Marleen Willebrands
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • De ademhalingsrevolutie

    Train jezelf om goed te ademen om angst te overwinnen en je innerlijke rust te vinden
    Yolanda Barker
     18,90
  • Wieden in je emotionele tuin

    Overwin angst, onzekerheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en andere negatieve emoties
    Jan Dries
     22,90
  • Het Grote Zen Doe Boek

    Van aandacht tot Zen. Alles over leven in balans
    Arno van Haren, Suzan van Lieshout
     35,00