Plukplezier
€ 39,90
Droom jij van een bloementuin of balkon vol leven en kleur? Word je blij van de geur van een vers boeket in huis? Met een pluktuin haal je dat plezier rechtstreeks uit je eigen tuin. Maar hoe begin je daaraan? Hoe kies je uit al die soorten een- en tweejarigen en vaste planten? En hoe zorg je ervoor dat je pluktuin het hele jaar door bloemen voortbrengt?
Angelo Dorny vertelt je er alles over in Plukplezier. Van het zaaien van je favoriete bloemen, de aanleg van een bloemenbed, het nut van compost, tot het planten van bloembollen voor een kleurrijke lente en belagers als slakken te slim af te zijn: leer de kneepjes van het vak en word een pro in bloemen kweken op een ecologische manier.
In Plukplezier ontdek je hoe je prachtige boeketten maakt, welke vaas het meest geschikt is en hoe je een boeket langer mooi kan houden. En als de zomer met al haar uitbundigheid voorbij is, kan je ook nog eens een heleboel bloemen drogen om er in de winter gewoon verder van te genieten. Laat je inspireren door dit naslagwerk en geniet van een adembenemende bloemenoogst.
Angelo Dorny (1990) is schrijver, tuinexpert en ondernemer. Hij inspireert duizenden mensen via zijn sociale media en heeft een webshop via www.angelo.be.
Gerelateerde boeken
-
Tomaat
€ 27,50‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.
-





