Snoeien

De beste tips van de Tuindokter

 22,50

Goed snoeien vergt ervaring, maar ook een portie durf en kennis om de snoeischaar of -tang stevig en op de juiste wijze in je takken te zetten. Elke knip- of scheerbeurt lokt een reactie uit. Planten zijn immers levende organismen met een eigen, unieke identiteit. In dit boek neemt Stefaan Bingé stap voor stap je twijfels weg. Zorg eerst voor scherp en ontsmet gereedschap waardoor de wonden die je aanbrengt gaaf zijn, sneller wondweefsel aanmaken en er minder infecties of ziekten binnensluipen. Verdiep je daarna in de snoeikalender: wanneer je wat snoeit is van het grootste belang. En dan kun je aan de slag: leer het verschil tussen een bloem- en een bladknop, en tussen jonge scheuten, gronduitlopers, kortloten, gesteltakken of sporendragers; beslis welke snoeivorm je wilt realiseren en hoe je zelf planten kunt verjongen door te stekken, af te leggen of te enten. Aan de hand van duidelijke illustraties en prachtige foto’s van Koen Deprez krijg je de juiste technieken om verschillende soorten planten en bomen te snoeien onder de knie.

Stefaan Bingé aka De Tuindokter® heeft jarenlange ervaring op het gebied van snoeien. Als geen ander weet hij zijn praktische tips en kennis duidelijk over te dragen.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
ISBN:
9789056159672
Gewicht:
543 gram
Afmeting:
230x170x17 mm
Uitgiftedatum:
23-06-2023
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • In het wild geplukt

    In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95
  • Hek

    Hek

    De ethiek van de grens tussen boerenland en natuurgebied
    Martin Drenthen
     14,90
    E-book: € 11,99

    Hek

    Het stormt in het Nederlandse landschap. De maatschappij is verzeild geraakt in een verhitte discussie over de manier waarop we ons landschap moeten gebruiken. De actuele discussie over de wijze waarop wij in Nederland ons voedsel produceren, wordt gevoed door de stikstofdiscussie en bijvoorbeeld de komst van de wolf. Het produceren van voedsel is een gerechtvaardigd doel, maar waar ligt dan de grens? De verschillende posities in het debat over natuur versus veehouderij worden ondersteund vanuit verschillende morele opvattingen en ethische theorieën. Wat is belangrijker? Het actief waarborgen van het welzijn van onze fauna of moeten we de natuur zoveel mogelijk met rust laten? De Nederlandse
    boeren mengen zich fel in het debat, met een eigen pakket aan ethische overwegingen die deels overlappen met, maar deels ook tegengesteld zijn aan die van de natuurbeschermers. Martin Drenthen ontrafelt van beide partijen de argumenten en plaatst deze in een ethisch kader, zodat de discussie met alle voors en tegens in ieder geval helder gevoerd kan worden.

     14,90
  • Scherpstellen

    Scherpstellen

    Hoe Niko Tinbergen en zijn vrienden ons leerden kijken
    Roelke Posthumus
     27,90