Wildplukken in de stad
€ 19,95
Onze steden zijn, hoewel ze grijs lijken, in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, op kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt. Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van verrassend makkelijke recepten. Brandnetelravioli, vlierbloesembeignets, meidoornbessenketchup, zandkoekjes van kersenbloesem, zomerbroodjes van sleutelbloem … dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die je kunt maken van voedsel dat je in het wild in je stad vindt. Met deskundig advies van professioneel fourageur Wross Lawrence legt dit gidsje in zakformaat uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en er een ‘wild’ feestmaal mee kunt bereiden. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig.
Inclusief originele foto’s en illustraties, vegetarische recepten en toptips voor stedelijk foerageren.
Wross Lawrence is professioneel fourageur die al meer dan tien jaar wilde ingrediënten levert aan bijvoorbeeld restaurants met Michelinsterren, warenhuizen en brouwerijen. Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.
Gerelateerde boeken
-
-
Zakgids kustvogels
€ 19,90160 soorten herkennen aan de hand van geluid, silhouet en honderden foto’s. Iedereen die langs de kust wandelt, fietst of met vakantie is, ziet daar veel vogels. Het strand, De Wadden, de Zeeuwse kust zijn echte vogelparadijzen, met drieteenstrandlopers, strandplevieren, Jan van Genten en nog veel meer. Bij de overtocht naar een Waddeneiland hangen de zilvermeeuwen vlakbij de boot, soms zie je alleen silhouetten tegen de lucht.
Zakgids Kustvogels van Lars Gejl en Ger Meesters helpt iedere vogelaar en natuurliefhebber alle kust- en zeevogels in één oogopslag te herkennen aan de hand van de schitterende foto’s van Lars Gejl en de beknopte en doeltreffende teksten van Ger Meesters.
-
-
Nieuw Boeren
€ 22,90In Nieuw Boeren [cursief] beschrijft Kooman tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet. Dat is nodig ook, want de sector staat onder grote druk: regelgeving vanuit de overheid, klimaatverandering, een uitgeputte bodem, dierenwelzijn, te lage prijzen.
Wat doen deze boeren om zich van de toekomst te verzekeren? Niet wachten op de overheid, maar, op heel verschillende manieren, inspelen op de behoefte van de consument. Johan Jansen bijvoorbeeld stapt over naar een onverwacht gewas – thee –, Styn Claessens ontwikkelt een kippenschuur die duurzaam en diervriendelijk is, en een groep boeren op Schiermonnikoog keert terug naar een kleinschalig en traditioneel werkende coöperatie. Zonder bekeringsdrang, maar met boerenverstand.
Kees Kooman schreef eerder verschillende boeken over de landbouw.





