Zorgeloos genieten
€ 17,90
In Zorgeloos genieten onderscheidt Marga Coesèl drie soorten natuurdagboeken: in boekvorm gepubliceerde sfeervolle verhalen, zoals het Natuurdagboek van Nescio, de direct op de lezer gerichte educatieve natuurcolumns en de ‘opschrijfboekjes’ waarin natuurwaarnemingen worden genoteerd.
De auteur gaat vooral uitgebreid in op de laatstgenoemde categorie van veldwaarnemingen, Onder de schrijvers van zulke natuurdagboeken bevinden zich namen van bekende natuurliefhebbers, zoals Jac. P. Thijsse en Jan P. Strijbos, maar ook van vele anderen, zoals Hans Warren en Peter van Straaten, schrijvers die alleen tijdens hun jeugd een natuurdagboek bijhielden.
Gerelateerde boeken
-
Ambachtelijk brood in zeven lessen
Ambachtelijk brood in zeven lessen leert je minstens tien verschillende soorten brood te maken, precies zoals de bakker het ook doet. Maar dit is zeker geen ‘receptenboek’: er is méér, veel meer zelfs. Want dit boek gaat ook over de technologie van het broodbakken, het hoe en waarom van het bakproces. We hebben het over tarwe en andere granen, over gist, zout, water, over oventemperaturen, over de kuip-rijs, de bol-rijs en de oven-rijs. Begrippen als opbollen, oppunten en langmaken: je leert het allemaal!
Jan Boeren is oprichter van Le Cuisinier, een gratis kennisplatform voor amateurkoks. Hij ontwikkelde voor het platform de digitale cursus ‘Zelf Brood Bakken’ die de basis vormde voor dit boek. Met Ambachtelijk brood in zeven lessen heb je een lees-, leer- en werkboek in handen waarmee je zelf de prachtigste, overheerlijke broden bakt.
-