Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie ‘De Jacobikerk van Wommels’ van Willem Hansma

19 november 2023 om 15:00 - 16:00

De Protestantse Gemeente Wommels-Hidaard nodigt u namens uitgeverij Noordboek en auteur Willem Hansma uit voor de presentatie van een fraai geïllustreerde (kunst)historische gids over de Jacobikerk van Wommels. Deze presentatie vindt plaats op zondagmiddag 19 november om 15.00 uur in genoemde kerk. Hoofdonderdeel is een korte lezing door de auteur over een aantal grafmonumenten in de kerk. Organist Jelle Rollema levert een muzikale bijdrage.

Het is niet toevallig dat in de serie Monumentale kerken juist aan de Jacobikerk een apart deel is gewijd. Wie De Friese Elfkerkentocht uit 2018 erop naslaat, ziet dat we niet om de Wommelser kerk heen kunnen. Het schip dateert uit 1508 en de later ommetselde toren is nog ouder. Binnen vinden we sporen uit de renaissance (grafzerken en een herenbank), de barok (rouwborden, epitaaf, grafzerken en kansel) en rococo (fraai bewerkte rouwkassen). Deze laatste houden alle de herinnering aan leden van de familie Van Sminia levend. Zeer waarschijnlijk was de Leeuwarder beeldhouwer Dirk Embdervelt de maker ervan.

Het orgel werd in 1847 in gebruik genomen en is gebouwd door Pieter Jans Radersma uit Wieuwerd.

De presentatiebijeenkomst zal ongeveer een uur duren. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie/thee na te praten en het 80 pagina’s tellende boekje aan te schaffen. De prijs bedraagt € 15,00.

We hopen u op 19 november te mogen begroeten.

Meer informatie over het boek: Jacobikerk

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
15:00 - 16:00

Organisator

M. Zijlstra
E-mail
wommelsjacobikerk@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Jacobikerk
Terp 19
Wommels,Friesland8731 AXNederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie