Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie: Spiegels van Rome (Leuven)

3 juni om 20:00 - 22:00

Spiegels van Rome. Gids in zeven eeuwig actuele thema’s boekpresentatie door Sandrina Bokhorst op 3 juni 2024 om 20 uur in Leuven.

In Spiegels van Rome nodigt historica Sandrina Bokhorst ons uit om de Eeuwige Stad te zien als een spiegel voor onze eigen tijd. Door de stad door zeven actuele thematische lenzen te bekijken, kun je verborgen betekenissen zien van Romes rijke geschiedenis. In dit boek ontdek je onverwachte samenhangen in de historische stad – en nieuwe handvatten om na te denken over vragen van vandaag. Rome is dus niet alleen relevant voor de kennis van de geschiedenis, maar ook voor hoe we het heden zien.

Thema’s zijn onder andere Veerkracht, Gender, Toerisme, Leiderschap. Aan de hand van bijna honderd verhalen doorkruis je de stad: van het machtige Colosseum tot nederige pelgrimsgraven, van de tempel van Hoop tot het Laatste Oordeel, van de vrouwenheuvel de Aventijn tot het mannenbastion Vittoriano, van adellijk Piazza Navona tot gemoedelijk Piazza Testaccio, van het drukke Forum Romanum tot de landelijke Via Appia. Bekende en onbekende personages betreden het toneel.

Op al die plekken kun je moderne vragen stellen aan de Eeuwige Stad. Zo wordt aan de hand van de beelden op de Via Fori Imperiali bekeken hoe Romeinse keizers leiding gaven, of op Piazza Testaccio verteld over het thema ‘veerkracht’. Zelfs een overbekend monument als het Colosseum blijk je vanuit vele perspectieven te kunnen bekijken. Bij ieder hoofdstuk hoort ook een rondleiding langs de belangrijkste punten. Kaartjes staan op de bijbehorende website www.spiegelsvanrome.nl.


Foto: Photolap.nl

Sandrina is gepassioneerd verteller, en leidt als gids al zo’n twintig jaar gasten rond in Rome. Het boek is een weerslag van haar kennis en van de zoektocht naar de betekenis van de Eeuwige Stad. Tijdens de presentatie zal Sandrina haar aanpak toelichten en voorbeelden geven met een selectie van verhalen uit het boek. Uiteraard met fijne Rome-beelden om u alvast in goede sferen te brengen!

Het boek zal tijdens het event ook te koop zijn (betalen met bancontact mogelijk). Je zult het ook vinden in de boekhandel en op alle bekende boekplatforms.

 

Deze boekvoorstelling vindt plaats op maandag 3 juni 2024 om 20 uur in CC De Romaanse Poort, Brusselsestraat 63 in Leuven. De toegang is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden.

 

—————

Spiegels van Rome. Gids in zeven eeuwig actuele thema’s. Hard cover, 344 pagina’s, met index verklarende woordenlijst en 120 kleurenfoto’s. Uitg. Sterck & de Vreese, 39,90 euro. Meer informatie en aanvullend materiaal op www.spiegelsvanrome.nl.

Gegevens

Datum:
3 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Site:
https://www.spqr.be/activiteiten-voor-rome-liefhebbers/

Organisator

SPQR
E-mail
info@spqr.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

CC De Romaanse Poort
Brusselsestraat 63
Leuven,3000België
+ Google Maps