Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Biodiversiteit in je tuin

9 maart 2023 om 15:00 - 17:30

Wil je zelf bijdragen aan meer biodiversiteit? Benieuwd hoe je dat kunt doen? Kom dan naar de Lezing Biodiverse Tuin. Met onder andere Luc Hoogenstein die vertelt over de 1.000 soorten in zijn tuin.

Biodiversiteit in je eigen tuin

Hoe richt je de tuin biodivers in? Welke planten, struiken of bomen zijn goed voor bijen, insecten en vogels? Hoe kun je diervriendelijk tuinieren? Als je weet hoe het werkt, valt het allemaal reuze mee. En het hoeft niet allemaal in één keer. Een inspirerende middag met veel voorbeelden en praktische tips van ervaren professionals. Met als bonus Luc Hoogenstein die alles vertelt over zijn stadstuin.

Luc Hoogenstein over 1.000 soorten in zijn tuin

Hoeveel soorten leven er nou in de gemiddelde stadstuin? Meer dan je denkt! Luc Hoogenstein, bioloog, wilde dat wel eens onderzoeken en ging de uitdaging aan om binnen één jaar 1000 soorten in zijn tuin waar te nemen. Het resultaat was overweldigend: hij vond in zijn gewone stadstuin meer dan 1500 soorten! Hij schreef er het boek Mijn 1000 Soorten Tuin over en deelt zijn ervaringen ook graag met ons.

Op een bijzonder locatie: Huis te Vraag

De Sessie Biodiverse Tuin vindt plaats in Huis te Vraag, Rijnsburgstraat 51, in het prachtige huis bij de oude kerkhof. Omdat het een heel oud huis is, kan het er best kil zijn. Neem daarom je eigen dekentje mee als je een koukleum bent, en eventueel ook een kussentje voor de houten stoelen.

Het lezingenprogramma duurt van 15:00 – 17:00 uur. Aansluitend wandelen we samen nog door de heel mooie tuin.

Aanmelden via info@groenebuurten.nl.

Gegevens

Datum:
9 maart 2023
Tijd:
15:00 - 17:30
Site:
https://groenebuurten.nl/agenda-item/lezing-biodiversiteit-in-je-tuin/

Locatie

RIJNSBURGSTRAAT 51
AMSTERDAM,+ Google Maps