Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Radiovrouw – Jeannette Parramore

28 april om 12:00 - 14:30

Jeannette Parramore (1956) was ruim 18 jaar een vertrouwde stem in het programma Vroege Vogels op NPO radio 1. De situaties waarin zij als verslaggever soms terechtkwam werden de bron voor haar humorvolle en sprankelende verhalen, waarin ze fictie en waarheid op een bijzondere manier vermengt. Vanzelfsprekend spelen de natuur én de verwondering daarover de hoofdrol en vertelt ze en passant hoe een radioprogramma als Vroege Vogels gemaakt wordt.

Een aantal verhalen spelen zich af hier in het Gooi, zoals Het gruwelkabinet van Klappie. Ze vertelt hoe een klapekster op de Tafelberghei bij Blaricum jarenlang zijn prooien op gruwelijke wijze verminkte en levend spietste op doornen en takken, als voorraad voor later. Of in Marters en muggen hoe een boommarteronderzoek in de plassen bij Hilversum uitmondde in een hels gevecht met muggen en knutten. Jelle Harder uit Hilversum, ‘ijsvogelman’ en bevlogen natuurbeschermer, speelt de hoofdrol in dit verhaal en is nog steeds regelmatig te gast in Vroege Vogels. Jeannette zal hem wat vragen stellen over de stand van de natuur in het Gooi.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar boekhandel Voorhoeve waar Jeannette vertelt, interviewt, voorleest en reportagefragmenten laat horen.

Het begint om 12u, aanmelden kan via info@boekhandelvoorhoeve.nl

Organisator

Boekhandel Voorhoeve
Telefoon
035-6217282
E-mail
info@boekhandelvoorhoeve.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Boekhandel Voorhoeve
Kerkstraat 82
Hilversum,1211 CRNederland
+ Google Maps
Telefoon
035-6217282