Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitreiking professor Van Winterprijs 2023

24 november 2023 om 14:00 - 17:00

Op vrijdag 24 november vindt om 14.00 uur op de buitenplaats Wester-Amstel bij Ouderkerk aan den Amstel de uitreiking plaats van de Professor Van Winterprijs. Dit is de tweejaarlijkse prijs voor de beste Nederlandstalige publicatie op het gebied van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland, verschenen in de periode 2021-2022. 

Boeren op de buitenplaats van Gerrit van Oosterom is genomineerd voor de prijs en dingt mee voor de winst.

De officiële bekendmaking van de winnaar vindt plaats na een programma met voordrachten van dr. Elyze Storms-Smeets van het Gelders Genootschap-WUR (‘Schoonheid en nut van buitenplaatsen en landgoederen’) en dr. Jeroen Zomers van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (‘De erfgoedwaarde van boeren op buitenplaatsen’) en dr. Joyce Sylvester, dijkgraaf Amstelland. Zij verbindt de historische beheeraspecten in het Amstellandse Aracadië met actuele vraagstukken.

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden graag via secretariaat@bb.huc.knaw.nl. Vanwege de beperkte capaciteit van de zaal wordt vroegtijdig aanmelden geadviseerd.

Aanmelden
Aanmelden graag via secretariaat@bb.huc.knaw.nl.

Bereikbaarheid
Het adres is Amsteldijk Noord 55, 1183TE Amstelveen. De locatie heeft parkeermogelijkheden en is gratis.
Bus 171 stopt het dichtst in de buurt. De bus vertrekt vanaf Bijlmer ArenA richting Aalsmeer Hortensiaplein. Stap uit op bushalte Ouderkerk West, in Ouderkerk aan de Amstel. Steek de Amstel over en loop vervolgens richting het noorden met de Amstel aan uw rechterhand. Vanaf de bushalte is het twintig minuten lopen.
Locatie in Googlemaps: https://maps.app.goo.gl/ScjFGwdNs74gC8tp9

Programma
14.00 : Welkom
14.10 : em. prof. dr. M. Van Winter, Introductie op de Professor Van Winterprijs
14.30 : dr. Elyze Storms-Smeets (Gelders Genootschap-WUR) met haar voordracht ‘Schoonheid en nut van buitenplaatsen en landgoederen’ en dr. Jeroen Zomers (RCE) met zijn voordracht ‘De erfgoedwaarde van boeren op buitenplaatsen’.
15.15 : dr. Joyce Sylvester (dijkgraaf Amstelland) verbindt historische beheeraspecten in het Amstellandse Aracadië met actuele vraagstukken
15.35 : Presentatie juryrapport
15.45 : Prijsuitreiking
15.50 : Dankwoord prijswinnaar
16.00 : Afsluiting met hapje en drankje
17:00 : einde

De uitreiking van de Professor Van Winterprijs wordt mede-mogelijk gemaakt door het Huygens Instituut voor Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Meer informatie over de prijs: Uitreiking Professor Van Winterprijs 2023 – Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (knhg.nl)

Organisator

Het Huygens Instituut
E-mail
secretariaat@bb.huc.knaw.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Wester-Amstel
Amsteldijk Noord 55
Amstelveen, 1183 TE Nederland
+ Google Maps