‘Kunst en koken’ genomineerd publieksprijs Gouden Kookboek 2023

Vanaf 21 oktober 2023 is het stemmen begonnen voor de publieksprijs van de Food and Friends Gouden Kookboek verkiezing. Een boek uit ons fonds, ‘Kunst en koken’ (Keramiekmuseum Princessehof), is hiervoor genomineerd.

Wij zijn hier als uitgeverij natuurlijk ontzettend blij mee en willen iedereen oproepen om te gaan stemmen op hun favoriete kookboek. Door te stemmen steun je niet alleen de boeken en auteurs, maar maak je ook kans op geweldige prijzen! Onder andere een reis naar Griekenland ter waarde van €2000,-, een waardebon van Crisp ter waarde van €100,- en stapels kookboeken worden verloot. Bovendien ontvangt iedereen die stemt het gratis e-magazine bomvol recepten uit die prachtige kookboeken die jullie hebben ingezonden.

Je kunt stemmen via deze link: www.foodandfriends.nl/hetgoudenkookboek 

Stemmen kan nog tot 7 november 12:00 uur. Je hebt dus nog een paar dagen om te stemmen op je favoriete kookboek.

 

Over het boek:

Wat gebeurt er als je toonaangevende chef-koks, culinair schrijvers, bakkers en andere bevlogen foodies vraagt een gerecht te bedenken voor museaal serviesgoed en dat gerecht ook nog eens écht opdient op die kostbare, vaak eeuwenoude stukken?

Keramiekmuseum Princessehof vroeg bijna vijftig koks uit binnen- en buitenland zich te laten leiden door herkomst, vormen en decoraties van evenzoveel voorwerpen uit de rijke museumcollectie. Het resultaat is een uniek kook-, lees- en kijkboek met recepten uit alle windstreken, van soepen en salades tot vlees, vis en vegan, van voorafjes tot taart, koekjes en desserts.

Laat u betoveren door de beeldschone foto’s en de boeiende verhalen over de objecten en raak geïnspireerd door de heerlijke gerechten, gepresenteerd op prachtige keramiek uit heden en verleden.

Met recepten van:

Fábio Alvez, Jean Beddington, Meltem Beker en Deniz Ahmet Köse, Dennis van den Beld, Arjan Bisschop, Amir Masoud Boroun, Sven Chartier, Tso Min Cheng, Jeroen en Lars van Dongen, Bas van Dorland, Peppe Guida, Xiao Han Ji, Gwan Liat Ho, Cees Holtkamp, Nao Ishizaka, Giel Kaagman, Ryoji Kojima, Ola Lanko, Vanja van der Leeden, Mari Maris, Fadi Fatimeh Masri, Maroeska Metz, Mutsuo Okabayashi, Alan Oostrom, Yotam Ottolenghi, Sunghye Park, Jamie Penaloza, Jaymz Pool, Titti Qvarnström, Adriaan van Raab van Canstein, Tim Raue, Claudia Roden, Begoña Rodrigo, Dick Soek, Rosarin Sriprathum, Wim Teeuw, Danny en Mike Tsang, Erkan Türkman, Suvannee Vangsiripaisal, Edwin Vinke, Nickey Vlierhuis en Pieter van de Pavoordt, Regula Ysewijn

Kunst en Koken – Uitgeverij Noordboek | Sterck & DeVreese | HL Books | Bornmeer