Atlas van de verrassende kaarten

40 kaarten waarmee je de wereld anders ziet
Alastair Bonnett

 29,90

Let op! Verwacht rond 20-11-2024

Deze atlas bevat veertig kaarten die ons uitnodigen en provoceren om de wereld te heroverwegen. We komen kaarten tegen die de conventionele wijsheid uitdagen, kaarten die de confrontatie aangaan met sociale en politieke normen en exemplaren die een nieuw perspectief bieden op bekende landschappen, op migratie, het klimaat en veel meer. Deze zorgvuldig samengestelde selectie van kaarten beslaat vele eeuwen. We gaan van eeuwenoude perkamentrollen via inheemse cartografie naar de meest geavanceerde digitale creaties. Elke kaart vertelt een verhaal, onthult een waarheid of inspireert een revolutie.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
192
Druk:
1
Datum verwacht:
20-11-2024
ISBN:
9789464712353

Gerelateerde boeken

  • Paleontologie

    Een geïllustreerde geschiedenis
    David Bainbridge
     27,90
  • De Hemelbouwer

    Een biografie van Eise Eisinga
    Arjen Dijkstra
     24,90

    De Hemelbouwer

    Aan het eind van de achttiende eeuw bouwt Eise Eisinga, inwoner van de kleine universiteitsstad Franeker, een schitterend model van het zonnestelsel. Als het af is, verspreidt het nieuws van dit Planetarium zich razendsnel over de wereld.
    Met dit boek vertelt Arjen Dijkstra een prachtig nieuw verhaal over het leven van Eisinga en het ontstaan van het Franeker Planetarium. Via tientallen, voorheen onbekende, bronnen weet hij een verrassend beeld te construeren van de Hemelbouwer. Dijkstra plaatst Eisinga in de context van grote economische, politieke en wetenschappelijke veranderingen. De geschiedenis van Eisinga en het Planetarium zijn nauw verweven met het ontstaan van het moderne Nederland.

     24,90
  • Atlas van de vooruitgang

    David McCandless
     24,90
  • Knooppunt Waddenzee

    Laura Govers, Rob Buiter, Theunis Piersma
     17,90

    Knooppunt Waddenzee

    Miljoenen wad- en watervogels trekken ieder jaar heen en weer tussen hun broedgebieden in Groenland, Scandinavië, West-Europa of Siberië, en hun wintergronden in Europa en Afrika. Als je alle routes van die trekvogels op de wereldbol tekent, zie je halverwege die kaart een druk knooppunt: de Waddenzee!

    In het project Metawad hebben onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee en de Rijksuniversiteit Groningen vijf compleet verschillende trekvogels van de Waddenzee onderzocht: de kanoet, de drieteenstrandloper, de rosse grutto, de rotgans en de lepelaar. Ze bekeken de vogels niet als ‘bewoners’ van die Waddenzee, maar als gebruikers van een veel groter systeem waar het wad een belangrijk onderdeel van is: het ‘metawad’.

    Knooppunt Waddenzee biedt een kleurrijk pallet van portretten van de wetenschappers, die ploeterend met palen en hekwerk achterop hun ets over de kwelder trekken, of uren achtereen in weer en wind – of juist bakkend onder de Afrikaanse zon – naar vogels met kleurringen aan hun pootjes staan te zoeken. Het biedt ook portretten van de vijf onderzochte vogelsoorten. Wat weten we van deze dieren? En vooral: hoe kunnen overheden of natuurbeheerders hun voordeel doen met deze wetenschap?

     17,90