Bollenwijzer

Toveren met bollen en vaste planten

 25,00

De perfecte handleiding van de onbetwiste expert

Als er iemand alles weet over bloembollen voor grote en kleine tuinen dan is het wel Jacqueline van der Kloet. Zij is de ultieme deskundige op dit gebied en wil graag iedereen enthousiast maken voor deze cadeautjes van de natuur. En dan hebben we het niet alleen over de tulp, de diva van de tuin, maar over alle bollen – van het vroegste sneeuwklokje tot de herfsttijloos en het alpenviooltje. In heldere korte hoofdstukken neemt Jacqueline met aanstekelijk enthousiasme de beginnende en ervaren tuinier aan de hand mee, en laat ze zien dat het echt niet zoveel werk is om jaar in jaar uit de ‘gewone’ beplanting op een fantastische manier aan te vullen. Alles komt aan bod, van de techniek van het planten en het benodigde gereedschap, tot de beste combinaties met andere bollen en vaste planten, en de juiste keuze voor elke standplaats. Ze laat zien dat bollen geschikt zijn voor elke plek – van piepkleine geveltuin en balkon tot minituin en maxiterrein.

Aangevuld met de persoonlijke bollenkeuze van Jacqueline, en vol mooie foto’s, is dit een superhandig boek dat je er steeds weer bijpakt.

Jacqueline van der Kloet is een veelgevraagde tuin- en landschapsarchitect. Momenteel is ze o.a. lid van het team dat verantwoordelijk is voor de beplanting van de Floriade 2022. Haar kennis van het combineren van bollen met vaste planten is ongeëvenaard. Jacqueline’s werk is in binnen- en buitenland te zien, onder meer in Lurie Park Chicago en Huis ten Bosch Nagasaki. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan die ook in andere talen zijn verschenen.

Lees hier de recensie van de Trouw.

Uitgiftedatum:
07-10-2022
Afmeting:
222x177x24 mm
Gewicht:
725 gram
ISBN:
9789056159283
Verschijningsvorm:
Hardcover
Druk:
1
Aantal pagina's:
240
Uitgeverij:
Noordboek | HLBooks
Taal:
Nederlands
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Kruiden kweken

    Kruiden kweken

    Een compleet naslagwerk
    Christian & Lode Claus
     24,99

    Kruiden kweken

    Alles over het kweken ven verzorgen van meer dan 50 soorten kruiden, van zaaien tot oogsten en verwerken. Een boek dat elke kruidenliefhebber en kok in huis moet hebben

    Een potje met zoetgeurende basilicum of frisse peterselie in de balkonbak is niet moeilijk te kweken. Maar hoe doe je dat voor de minder gewone keukenkruiden zoals hyssop, lepelblad, onsterfelijkheidskruid, oesterblad, bergamot, citroengras, zeevenkel of dropplant?

    Christian en Lode Claus, vader en zoon, zijn telgen uit een kruidenkwekersfamilie en hebben het kruiden kweken in de vingers. Er zijn geen betere gidsen denkbaar om je te adviseren bij de aanleg van je eigen kruidentuin, in volle grond, in pot en zelfs binnen in huis. Moeilijk? Helemaal niet.

    Met oog voor de eigenheid van de seizoenen – want ook kruiden hebben hun topmaand – leren de kruidenkwekers alles over teelt, verzorging, bodemsamenstelling, meststoffen, water, vorstschade, oogsten en drogen. Stap voor stap leer je waar het kruid vandaan komt, welke soorten er zijn, hoe en of je het kruid moet zaaien, stekken of planten, of het kruid geneeskrachtig is en voor welke kwaaltjes het gebruikt kan worden.

     24,99
  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50
  • Compendium van rituele planten in Europa

    Compendium van rituele planten in Europa

    Marcel De Cleene, Marie Claire Lejeune
     130,00
  • De eetbare siertuin

    De eetbare siertuin

    Didier Willery, Pascal Garbe
     27,90

    De eetbare siertuin

    Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn! Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft. Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen
    voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt. De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips. Zo lees je dat de bloemen van de fuchsia eetbaar zijn, en verrassender: dat jonge sparrenknoppen kort gewokt kunnen worden zodat ze hun zachtzure knapperigheid behouden. En ken je de prachtige paarse
    stengelsla al?

    Pascal Garbe is een vooraanstaande schrijver in de tuinwereld en directeur van de Laquenexy Fruit Gardens. Hij wilde als kind al ‘kok-tuinman’ worden. Didier Willery is journalist, tuinfotograaf en vooral een gepassioneerd tuinman die planten eerst uitvoerig bestudeert en kweekt voordat hij erover praat. Hij beheert de plantencollecties (8.500 soorten en variëteiten) van de Jardin Le Vasterival in Normandië.

     27,90