The Painted Lady

 17,90

The painted lady is an extraordinary butterfly with an epic life. Weighing an average of one and a half grams and with brains the size of a pinhead they can easily fly more than 4000 kilometres from all over Europe to the tropical African savannah every autumn. Why? How do they know the way? Over the centuries, the discoveries made by lepidopterists and artists have unravelled the mysteries of the fascinating life of this global traveller.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Engels
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
80
Druk:
1
ISBN:
9789464711288
Gewicht:
250 gram
Afmeting:
210x138x12 mm
Uitgiftedatum:
13-07-2023
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

 • Stad en Plant

  Eetbare planten, voegenvullers, dakvlieders en andere stadsplanten
  Aad van Diemen, Erik van der Hoeven
   22,50
 • Waterplanten en waterkwaliteit

  Fons Smolders, Gerben van Geest, Jan Roelofs
   39,90
 • Recht voor natuur

  Beleid en recht als contrapunt
  Fred Kistenkas
   19,90
 • Friluftsliv

  Gids voor de natuur als tweede huis
  Benjamin Brinckmann, Eric Brinckmann
   22,90
  Dit boek is ook als e-book te verkrijgen

  Friluftsliv

  Friluftsliv (letterlijk vrije-lucht-leven) is de Noorse manier om je thuis te voelen in de buitenruimte. Eric Brinckmann beschrijft met zijn zoon Benjamin op een luchtige, verhalende en praktische manier het leven in de open ruimte van het Noorse en Nederlandse landschap: buiten slapen, je oriënteren op de zon en de sterren, kamperen met zo min mogelijk spullen, of kanoën in een eindeloos landschap vermengt met praktische toepassingen van eetbare planten, bruikbare bomen en leesbare wolken en Sami-weetjes. Dit is een lees-, reis- en doe-boek dat begint in je eigen tuin of op je balkon: daar valt de buitenwereld al op een spannende manier te beleven. Je kunt daar blijven of er verder op uit trekken, allebei goed. De auteurs vergeten niet dit buitenleven in een historische en filosofische context van Arne Naess en Spinoza te plaatsen en daarmee extra diepgang te geven.

  Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie en is momenteel directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel en schrijver van filosofische wandelboeken.
  Benjamin Brinckmann (1992) studeerde milieukunde in Noorwegen en woont nu in Sandefjord (Noorwegen) waar hij onder andere docent Friluftliv is.
  Geïllustreerd met informatieve zwart/wit tekeningen.

   22,90