Boomtijd
€ 19,90
Je hebt een taal van liefde waarbij iedereen meteen weet wat je ermee bedoelt, zoals romantische liefde, vaderlandsliefde of kalverliefde. De woorden hebben zich geworteld in onze taal. Maar hoe praten we over de liefde voor bomen? En wat als deze liefde je zomaar overkomt?
Boomtijd vertelt op speelse en nuchtere wijze het verhaal van een mens en een boom. Hoe zij elkaar ontmoeten en hoe zij een rol gaan spelen in elkaars leven. En passant schetst het een wereld waarin bomen geen decorum zijn waartegen de mensheid zich afspeelt, maar levende wezens die onderdeel zijn van het menselijk bestaan.
Het is een verhaal dat beklijft en dat iedereen die van bomen houdt of die graag in het bos wandelt, gelezen zou moeten hebben.
Beitske Bouwman is schrijver, PhD onderzoeker en oprichter van Anaya Academy, die opleidingen en trainingen verzorgt op het gebied van mens-natuur relaties.
Over eerder werk van Bouwman:
‘Een aanwinst voor de Nederlandse literatuur’
De Recensent
‘Met krachtige beelden en in fraai taalgebruik zingt Bouwman haar onderwerpen los van het cliché.’
De Telegraaf
‘Bouwman schrijft ‘puur’, het is de puurheid die haar kracht is’.
LekkerLezen
Gerelateerde boeken
-
Werk in een natuurmuseum
Over sabeltandkatten, watervlooien, stadsreuzen, en een steenmarter op mijn bagagedrager€ 24,90 -
Eetbare bomen en struiken
€ 22,50Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.
-





