Creatief met natuur

Plukken – verzamelen - verwerken
Frank Hecker, Katrin Hecker

 19,90

Let op! Verwacht rond 01-03-2024

Kijk naar de rijkdom van de natuur! Zie welke kleine schatten er voor het oprapen liggen. Neem ze mee naar huis en maak er iets moois, wat lekkers of gezonds mee.

De lente en de zomer zijn de seizoenen van ontwaken en overvloed. Je vindt dan smakelijke en helende kruiden die je kunt verwerken tot pittige pesto’s, kleurrijke zoutjes en plantenchips. Of wil je je eigen zalf maken van bloesems, of creatieve bloemenprints?

In de herfst en winter kan je de kruidenheks (of de kruidentovenaar) in jezelf ontdekken. Er zijn zoveel mogelijkheden om je smaakpapillen te prikkelen, je immuunsysteem te versterken en oude natuurlijke gebruiken in ere te herstellen.

De meeste benodigdheden vind je in de keuken of op zolder. Je hoeft zeker niet de handigste harry te zijn om deze geweldige knutsels en frutsels te maken.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
144
Druk:
1
Datum verwacht:
01-03-2024
ISBN:
9789464711615

Gerelateerde boeken

 • Tomaat

  Zelfgekweekt smaakt beter
  Angelo Dorny
   27,50

  Tomaat

  ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
  Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

  Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

   27,50
 • Van Brooklyn naar boerenland

  Wonen in het hart van Italië
  Marc van der Aart
   22,90

  Van Brooklyn naar boerenland

  Tiriamo avanti! We slepen ons voort!

  In een mozaïek van licht tegendraadse verhalen vertelt Marc van Aart over het mooie, het lelijke en het soms wonderlijke leven in Italië na zijn verhuizing van Brooklyn-New York naar Monte Castello di Vibio, een dorpje in Umbrië. Het contrast kan haast niet groter zijn: van de chaos van de grote stad naar het lome leven tussen de olijfbomen op het platteland. Om zo snel mogelijk in te burgeren leert Van der Aart de taal, doorloopt hij de eindeloze bureaucratische procedures, sluit vriendschappen met zijn buren en wordt lid van de lokale duivenvereniging. Hij schrijft over zijn ervaringen, observaties en overpeinzingen, van de jaarlijkse olijvenpluk en het gebruik van de percolator tot de afunctionele schoonheid van Italiaanse auto’s en de illegale prostitutie langs de weg. Of zoals de Umbriërs het zelf zo treffend zeggen: ‘Tiriamo avanti! We slepen ons voort!’

  Marc van der Aart (1964) richtte bedrijven op in Haarlem en New York, introduceerde de fietsen van Van Moof in de Verenigde Staten en presenteerde tal van culturele programma’s en podcasts. Sinds vijf jaar woont hij met zijn vrouw, twee katten, een hond en een paar kippen aan de rivier de Tiber. Samen runnen ze een Bed and Breakfast.

   22,90
 • Creatief met natuur

  Plukken – verzamelen - verwerken
  Frank Hecker, Katrin Hecker
   19,90