Dahlia

Ode aan de koningin van de pluktuin

 27,50

Creëer een spetterend kleurenfestival in je tuin!

Dahlia’s zijn zeer geliefde plukbloemen die in alle maten, vormen en kleuren groeien en bloeien. Er bestaan duizenden variëteiten. Ze vinden hun oorsprong in Mexico, maar zijn ook bij ons de absolute ster van de show. Sommige dahliasoorten trekken massa’s bijen en hommels aan en dragen zo bij aan de biodiversiteit in je tuin.

Angelo laat je in dit boek zien hoe je de knollen plant, hoe je ze de beste zorgen geeft, wat de ideale standplaats is en wanneer en hoe je de bloemen kunt plukken. Hij gaat ook dieper in op het zaaien van dahlia’s. Dat is niet alleen makkelijk, het resultaat is ook verrassend veelzijdig.

Vijftig verschillende variëteiten passeren de revue. De creaties die Angelo de afgelopen jaren zelf veredelde ontlokken altijd ‘ohs’ en ‘ahs’ van verliefd kijkende tuiniers.

Angelo Dorny (1990) is schrijver, tuinexpert en ondernemer. Hij inspireert duizenden mensen via zijn sociale media en heeft een webshop via www.angelo.be.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
ISBN:
9789464711899
Gewicht:
778 gram
Afmeting:
252x195x21 mm
Uitgiftedatum:
18-03-2024
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Plukplezier

    Een jaar lang bloemen zaaien, planten & plukken
    Angelo Dorny
     35,00
  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • Snoeien

    Snoeien

    De beste tips van de Tuindokter
    Stefaan Bingé
     22,50