De smaak van het bos

Verzamelen, beleven, ontdekken, genieten

 24,95

Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten

Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild – de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma’s. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos!

De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit ‘boskookboek’. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden …

Sfeervolle foto’s uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij.

Bernadette Wördnl is kookboekenschrijfster en foodstyliste.

Lees hier de recensie in de NRC.

Afmeting:
274x210x24 mm
Gewicht:
977 gram
ISBN:
9789056159191
Druk:
1
Aantal pagina's:
184
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover
Uitgiftedatum:
01-09-2022
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken