De tuin is een proces

100 jaar Tuinen Mien Ruys
Conny den Hollander

 39,90

De invloed van Mien Ruys op de tuin- en landschapsarchitectuur is niet te onderschatten. Ze wist op indrukwekkende manier de tijdgeest te vangen in haar vele tuinontwerpen en maakte, als een van de eerste vrouwen, naam als tuinarchitect. Daarnaast deelde ze haar kennis om zoveel mogelijk mensen aan het tuinieren te krijgen. De tuinen in Dedemsvaart waren gedurende haar leven haar proeftuinen, waar ze tal van ideeën uitprobeerde en verfijnde. Haar eerste experiment, de Verwilderingstuin, legde ze aan in 1924 en dat was nog maar het begin.

De tuin is een proces laat de ontwikkeling van het levenswerk van Mien Ruys zien. Aangevuld met schitterende foto’s, historisch beeldmateriaal, tuinontwerpen en beplantingsplannen is dit boek relevant voor zowel tuin- en landschapsarchitecten als tuiniers van alle niveaus.

Conny den Hollander is tuin- en landschapsontwerper, hoofdtuinvrouw van de Tuinen Mien Ruys en schrijft voor Onze Eigen Tuin. Ze is dagelijks aan het werk in de dertig proeftuinen in Dedemsvaart en weet als geen ander hoe innovatief en bruikbaar de ontwerpen van Mien Ruys nog altijd zijn, nu en met het oog op de toekomst.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
HL Books
Aantal pagina's:
286
Druk:
1
ISBN:
9789464711080
Gewicht:
1476 gram
Afmeting:
262x223x32 mm
Uitgiftedatum:
11-04-2024

Gerelateerde boeken

  • Droogteplanten

    Aurélien Davroux
     27,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • Bomen voor tuinen

    Een bloemlezing van de beste soorten
    Martin Hermy
     19,95

    Bomen voor tuinen

    Je besluit staat vast: je wil een boom in je tuin planten. Maar hoe kies je uit de veelheid van soorten de meest geschikte boom? Alles hangt af van wat je zelf belangrijk vindt: val je voor bomen met prachtige herfstkleuren? Zijn bloeiende bomen in het prille voorjaar of zomer helemaal je ding of gaat je voorkeur uit naar soorten met sappige vruchten? En wat met de beschikbare ruimte, de buren, de bodem, zon en schaduw?

    Bomen voor tuinen. De beste selectie is jouw ideale keuzewijzer. 90 soorten passeren de revue. Niet genoeg? Bij elke soort vind je ook nog informatie over verwanten. De keuzemaker op het einde van het boek toont overzichtelijk de specifieke eigenschappen van een bepaalde boomsoort. Je kan meteen aan de slag, want je krijgt ook praktische informatie over hoe je bomen plant en onderhoudt. Doen!

    Martin Hermy is emeritus hoogleraar van de KU Leuven waar hij 25 jaar de vakken groenbeheer, natuurbeheer en ecologie doceerde. Hij is ook een gepassioneerd tuinliefhebber. Bij Sterck & De Vreese verscheen De juiste boom voor elke tuin (derde druk).

     19,95
  • De eetbare siertuin

    Didier Willery, Pascal Garbe
     27,90

    De eetbare siertuin

    Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn! Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft. Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen
    voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt. De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips. Zo lees je dat de bloemen van de fuchsia eetbaar zijn, en verrassender: dat jonge sparrenknoppen kort gewokt kunnen worden zodat ze hun zachtzure knapperigheid behouden. En ken je de prachtige paarse
    stengelsla al?

    Pascal Garbe is een vooraanstaande schrijver in de tuinwereld en directeur van de Laquenexy Fruit Gardens. Hij wilde als kind al ‘kok-tuinman’ worden. Didier Willery is journalist, tuinfotograaf en vooral een gepassioneerd tuinman die planten eerst uitvoerig bestudeert en kweekt voordat hij erover praat. Hij beheert de plantencollecties (8.500 soorten en variëteiten) van de Jardin Le Vasterival in Normandië.

     27,90